Pradales durant un acte electoral del PNB (EFE/Adrian Ruiz)

Ataquen amb gas pebre el candidat del PNB, Imanol Pradales, i el traslladen a l'hospital

Els fets han passat poques hores abans del debat televisiu d'ETB, cap on es dirigia Pradales després de participar en un acte del partit

Redacció/AgènciesActualitzat

Un home ha atacat amb esprai pebre el candidat a lehendakari del PNB, Imanol Pradales, a qui han portat a l'hospital per netejar-li els ulls. L'Ertzaintza ha informat que l'atacant té 49 anys i ha estat detingut allà mateix.

Els fets han passat en acabar el míting que havia ofert a la localitat biscaïna de Barakaldo, i quan es dirigia a la seu d'ETB, la televisió pública basca, per participar en el debat electoral amb la resta d'aspirants de la Lehendakaritza.

El candidat ha rebut l'alta i ha arribat als estudis de televisió amb la cara i els ulls vermells. Segons la televisió pública, l'informe mèdic recull que té la visibilitat afectada a l'ull esquerre i una inflor al costat dret de la cara.

Pradales ha explicat que tenia problemes per veure-s'hi i ha qualificat l'episodi d'"ensurt molt desagradable que no representa la societat basca".

La policia del País Basc ha explicat que el gas pebre també ha afectat a la persona que acompanyava Pradales.

L'atac l'ha denunciat públicament el president del PNB, Andoni Ortuzar, en l'inici de la seva intervenció al míting que Pradales acabava d'abandonar.

Tal com ha explicat Ortuzar, quan el candidat a lehendakari "sortia per preparar-se per al debat d'ETB, una persona se li ha acostat i l'ha ruixat amb un esprai de pebre i han hagut de portar-lo a l'hospital de Cruces a netejar-li els ulls".

"No sabem a què respon, però de totes maneres, crec que aquest tipus de comportaments, aquest tipus de successos, ens han de portar a una reflexió com a societat de si tot això que estem vivint, estirar, tensionar, crear divisió, crear crispació, és el camí per a una societat com la basca", ha apuntat el líder de la formació basca. Aquest és el moment:


Pradales, nascut a Santurtzi fa 48 anys, va ser l'escollit per la direcció del PNB per rellevar Iñigo Urkullu, que fa 12 anys que és al càrrec, com a candidat a lehendakari.

ARXIVAT A:
PNBPaís Basc
Anar al contingut