Els serveis d'emergència traslladen una persona ferida en l'atac en un centre educatiu de Kabul
Els serveis d'emergència traslladen una persona ferida en l'atac en un centre educatiu de Kabul

Atac contra un institut a l'Afganistan amb una trentena de morts, la majoria noies

Ningú ha reivindicat l'atemptat, que ha estat en una zona de Kabul on hi ha una important població de la minoria hazara, perseguida pels talibans

Redacció/AgènciesActualitzat

Atac contra un centre educatiu a Kabul. Hi ha almenys 35 persones mortes i 82 ferides en un atemptat suïcida en un centre privat de l'oest de la ciutat, segons les últimes informacions de les Nacions Unides,

La majoria de les víctimes són nenes i dones joves, segons ha explicat des de l'hospital un estudiant a l'agència France Presse. "Érem al voltant de 600 a l'aula, però la major part de les víctimes són noies", ha dit.

En el moment de l'atac, al centre s'hi estava fent un examen d'ingrés. "Atacar objectius civils demostra la crueltat inhumana de l'enemic i la manca de valors morals", ha declarat el portaveu de la policia de Kabul, Khalid Zadran.

Una ambulància arriba al lloc de l'atemptat, a l'oest de Kabul
Una ambulància arriba al lloc de l'atemptat, a l'oest de Kabul

Per ara, ningú ha reivindicat l'atemptat.

Des de l'ambaixada dels Estats Units a l'Afganistan, la diplomàtica Karen Decker ha condemnat l'atac. "Atacar una aula plena d'estudiants fent exàmens és vergonyós: tots els estudiants han de poder dedicar-se a estudiar en pau i sense por", ha dit a Twitter:


Atac contra la minoria hazara

A la zona on hi ha hagut l'atemptat hi ha una important població hazara, una minoria musulmana xiïta perseguida pels talibans i que anteriorment ha estat objectiu d'atacs d'Estat Islàmic. Els últims anys, els atacs contra estudiants hazares han estat força freqüents a l'Afganistan.

No se sap l'edat dels alumnes, tot i que instituts privats com el que ha patit l'atemptat acostumen a preparar estudiants en els últims anys de la secundària per als exàmens d'accés a la universitat. Normalment, les escoles afganeses estan tancades els divendres.

Els instituts per a noies a Kabul van tancar al març després que els talibans fessin un gir total en les promeses que les dones podrien estudiar fetes quan van tornar al poder. Des d'aleshores, moltes noies han acudit a centres educatius privats.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
AfganistanTalibans
Anar al contingut