El drama dels hazares afganesos, la minoria ètnica més perseguida pels talibans

L'equip de TV3 desplaçat al Pakistan ha pogut recollir el testimoni d'algunes famílies hazares que han fugit de l'Afganistan

Actualitzat

Mentre la crisi de l'Afganistan marca l'agenda internacional, al Pakistan, les fronteres continuen tancades als refugiats afganesos.

Però entre els que ja hi són, hi ha una comunitat especialment maltractada: són els hazares, els xiïtes afganesos, la minoria ètnica més perseguida pels talibans. Són d'ascendència mongol i xiïtes, i els talibans, que són sunnites, els consideren heretges. Tots ells han fugit de l'Afganistan per evitar una mort segura.

L'equip de TV3 desplaçat al Pakistan ha conegut el drama d'algunes famílies hazares, com el Mohammed, de 75 anys, que va abandonar Kabul tres dies després de la presa de la ciutat pels talibans, quan va veure que els milicians s'enduien la filla d'un veí també hazara.

 

També hem conegut la Marzia, que va arribar a Islamabad fa tres mesos, després que una bomba dels talibans en un mercat hazara matés el seu marit. Va arribar embarassada del quart fill després de vendre-ho tot per pagar 250 euros a un traficant:

"Fins ara, la meva vida amb els meus 4 fills ha consistit només en l'acte de respirar. Mai he tingut moments feliços. No conec el plaer de viure", ens assegura la Marzia.

Aquest és el seu testimoni:

 

 

ARXIVAT A:
AfganistanTalibansPakistan
Anar al contingut