Arxiven les causes contra cinc alcaldes més pel referèndum de l'1-O
Manifestació a favor de l'alcalde d'Amposta

Arxiven les causes contra cinc alcaldes més pel referèndum de l'1-O

La Fiscalia arxiva la causa contra els alcaldes de Reus, Amposta, Torredembarra, Deltebre i Cunit, però la manté contra l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha arxivat les investigacions per la suposada participació en l'organització del referèndum de l'1-O dels alcaldes de Reus, Amposta, Torredembarra, Deltebre i Cunit. En la resolució d'arxivament, reconeix que no ha pogut acreditar que els batlles actuessin per acció o per omissió de manera que incidissin en l'obertura de centres municipals durant la jornada de votació.

Els alcaldes exculpats són els republicans Eduard Rovira (Torredembarra) i Adam Tomàs (Amposta), i els PDeCAT Carles Pellicer (Reus), Lluís Soler (Deltebre) i Montserrat Carreras (Cunit).

Per contra, la Fiscalia envia als jutjats la causa contra l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, d'ERC, perquè un jutjat d'Amposta ja havia obert diligències pels mateixos fets, arran de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1 d'octubre al pavelló firal municipal.

Els sis alcaldes inicialment investigats van comparèixer davant de Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre, i tots es van acollir al dret de no declarar.

La setmana passada la Fiscalia va arxivar la causa oberta contra els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent (PDeCAT), i de Moià, Dionís Guiteras (ERC), per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre.

Aquestes diligències s'emmarquen en la investigació oberta a més de 700 alcaldes per la seva actuació abans i durant el referèndum de l'1 d'octubre. A l'abril, la Fiscalia General de l'Estat va allargar sis mesos la investigació per dirimir les responsabilitats per l'ús de locals municipals oberts al públic com a centres de votació.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàJudici procés
Anar al contingut