Arxivades les causes contra els alcaldes de Manresa i Moià pel seu suport a l'1-O
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, aplaudint a la sortida dels jutjats, el 2 d'octubre de 2017

Arxivades les causes contra els alcaldes de Manresa i Moià pel seu suport a l'1-O

Junyent i Guiteras van ser els dos alcaldes de la Catalunya Central investigats i citats l'octubre del 2017 i que es van negar a declarar

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha arxivat la causa oberta contra els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent (PDeCAT), i de Moià, Dionís Guiteras (ERC), per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre. El fiscal considera que no hi ha prou elements per considerar que els dos alcaldes van participar activament en la celebració del referèndum, tot i haver firmat prèviament un decret de suport.

Tots dos han rebut aquest dijous la notificació de la fiscalia i l'han valorat positivament. L'alcalde de Manresa ha explicat que considera que es tracta d'un cas que "mai hauria d'haver arribat als jutjats", mentre que el de Moià ha assegurat que "les urnes són l'expressió civilitzada de la voluntat popular", en el seu compte de Twitter:


Junyent i Guiteras van ser dos dels cinc batlles de la Catalunya central investigats i citats l'octubre del 2017 pel fiscal de Manresa i que es van negar a declarar. En el cas de l'alcalde de Manresa, després de la seva citació als Jutjats de Manresa en qualitat d'investigat, la fiscalia va demanar als Mossos que investiguessin la seva presumpta responsabilitat en l'obertura dels centres de votació, i es va prendre declaració als responsables dels quatre locals que es varen utilitzar en el referèndum de l'1 d'octubre.

En un comunicat, Junyent considera que l'arxivament de la causa és "la conclusió lògica del despropòsit que va ser, en el seu moment, les actuacions contra alcaldes i càrrecs electes". L'alcalde considera que "exercir la democràcia mai no podrà ser un delicte".

Tant l'alcalde de Moià com el de Manresa han agraït la tasca dels advocats voluntaris de Manresa que els han defensat i a la resta de lletrats que treballen en els casos oberts en relació al referèndum. A més, també han mostrat el seu suport i solidaritat amb els exiliats i els líders independentistes empresonats.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut