Sant Joan Despí

Arrimadas anuncia una acció conjunta amb PPC i PSC per demanar empara al Constitucional i evitar el debat de la resolució

Catalunya Sí que es Pot, en canvi, no presentarà cap recurs al TC

RedaccióActualitzat

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anunciat en una entrevista a "Els matins" de TV3 que el PSC, el PP i Ciutadans aniran plegats al Tribunal Constitucional per demanar empara i poder evitar el ple del Parlament que ha de debatre la resolució independentista.

Poca estona abans de l'inici de la junta de portaveus convocada per la presidenta de la cambra tot i el desacord de l'oposició, la líder de Ciutadans ha explicat que cada grup presentarà els seus propis recursos d'empara, però que han acordat tirar endavant l'acció al Constitucional de manera conjunta. 

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha concretat que serà aquest dimecres quan aniran juntament les tres formacions a presentar un recurs d'empara al Constitucional. 

A banda, els populars presentaran també un recurs contra la convocatòria de la junta de portaveus, en considerar que es vulnera el reglament perquè el seu grup encara no s'ha constituït. En aquest cas, C's i el PSC han decidit adherir-se al recurs del PP.

CSQEP no presentarà recurs al TC

Catalunya Sí que es Pot, en canvi, ha decidit posar distància i no presentar cap recurs al TC contra la resolució de Junts pel Sí i la CUP. El diputat Joan Coscubiela, però, ha qualificat de "kafkiana" la situació que s'ha viscut a la junta de portaveus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut