Aragonès, a la BBC: "Ara comença la segona fase, aconseguir un referèndum"

El president de la Generalitat diu en una entrevista a la televisió pública britànica que hi ha una "majoria aclaparadora" de catalans que volen un referèndum

Després de la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat una entrevista a la BBC, la televisió pública britànica. Ha explicat que l'amnistia era necessària i que el següent pas ara és negociar un referèndum.

"Ara comença la segona fase", ha explicat Aragonès. I ha detallat: "Tenir un referèndum acordat entre els governs espanyol i català".

En una intervenció al programa "Verified live", el president de la Generalitat ha assegurat que hi ha una "majoria aclaparadora" de catalans que volen un referèndum per decidir el futur de Catalunya. Aragonès afirma que el govern està compromès "amb els camins democràtics" per aconseguir els seus objectius.

"Els conflictes polítics s'han de solucionar a través de la democràcia, el diàleg, la negociació i, finalment, si és possible, amb acords"


L'amnistia, un pas necessari

Aragonès també ha defensat que la llei d'amnistia registrada al Congrés és "plenament constitucional" i ha assegurat que hi ha hagut un treball "rigorós" rere la proposta.

Aquesta llei d'amnistia i els indults serien, segons el líder d'ERC, el primer pas del procés de negociació i el referèndum seria el segon.

Pere Aragonès diu que l'amnistia és un "pas necessari" per "continuar amb el procés de negociació" entre Catalunya i Espanya i aconseguir "una solució política al conflicte polític entre les dues nacions".

El president ha desitjat que l'aprovació de la llei comporti que la gent "processada pel rol al referèndum de fa sis anys i el compromís amb el moviment independentista a través de protestes pacífiques i democràtiques" quedi lliure de càrrecs.

ARXIVAT A:
Procés catalàPere Aragonès
Anar al contingut