Anthony Madu ballant al carrer sota la pluja
Anthony Madu s'ha fet famós per la seva elegància ballant sota la pluja

Anthony Madu, el ballarí nigerià d'11 anys que s'ha fet viral trencant estereotips

Anthony Madu aprèn ballet en una acadèmia de Lagos que ofereix classes gratuïtes als nens i les nenes

RedaccióActualitzat

Anthony Memesoma Madu no esperava fer-se famós. Amb 11 anys i resident a Lagos, la capital de Nigèria, es va gravar un vídeo on practicava la seva passió, el ballet, sense música, descalç i sota la pluja. I el vídeo el van veure milions de persones, com la mateixa Viola Davis, guanyadora d'un Oscar el 2016 a la millor actriu secundària.

En aquesta piulada, Davis explica: "Em recorda a la bellesa de la meva gent. Nosaltres creem, ens elevem, fem volar la imaginació, tenim una passió i un amor desfermats..., tot i els greus obstacles que se'ns han posat al davant. La nostra gent pot volar!"

 

El talent d'Anthony Madu va recórrer el món gràcies a aquest vídeo. És un dels 12 alumnes de l'acadèmia a Lagos de Daniel Ajala, un ballarí autodidacte que ensenya als seus alumnes el que ha après en els llibres i a internet. Ajala vol que gaudeixin del ballet i demostrar que no és només per als rics. Per això, ofereix classes gratuïtes als nens i les nenes.

Madu és conscient que el seu cas pot servir d'exemple a altres nois que vulguin fer ballet, segons ha explicat en una entrevista a la BBC.

"On jo visc no hi ha altres nens ballarins com jo. Quan veuen ballet, es pensen que és una cosa només per a nenes. No saben que això no és així."

El seu mestre Ajala també vol atansar el ballet als nois:

"Estem canviant la narrativa pel que fa a l'estereotip dels ballarins nois."

Anthony i les seves companyes fan exercicis a la barra

Antony balla sempre que pot, encara que sigui enmig del carrer. Encara que plogui, vagi descalç i no soni cap música. I la seva mare, Ifoma Madu, ho té clar: 

"Quan el veig ballar, em fa feliç."

ARXIVAT A:
CulturaArt
Anar al contingut