Amnistia Internacional: "No hi va haver actes de terrorisme en les protestes de Tsunami"
Tall de la AP-7 a la Jonquera convocat per Tsunami (Gloria Sánchez / Europa Press)

Amnistia Internacional: "No hi va haver actes de terrorisme en les protestes de Tsunami"

El president de l'entitat reclama reformar el Codi Penal per assegurar que el redactat "respon realment al que marquen els experts internacionals"

Amnistia Internacional considera que els implicats en el cas Tsunami i també els CDR de l'anomenada operació Judes no han de ser jutjats per terrorisme.

El president de l'entitat, Esteban Beltrán, considera que en aquestes causes judicials hi podria haver el delicte d'aldarulls greus, però no pas el de terrorisme:

" No hi va haver actes de terrorisme, segons marca el dret internacional, en el cas de Tsunami Democràtic. En el sentit que  que no hi va haver una amenaça greu, amb ferits greus i morts per part de les personas que van cometre el delicte."

Beltrán també reclama reformar el Codi Penal, un tràmit que considera necessari perquè l'actual redactat és ambigu i pot suposar una amenaça per a la llibertat d'expressió i reunió. 

Per això creu que, un cop superat el moment del debat sobre la llei d'amnistia, que encara s'allargarà, "caldria reformar el Codi Penal per assegurar-nos que els delictes de terrorisme responen realment al que marquen els experts internacionals", i no "alguna cosa que pugui ser utilitzada per a altres aspectes que no tenen res a veure amb terrorisme i en alguns casos que tenen a veure amb llibertat d'expressió, reunió o manifestació".


La Fiscalia tampoc hi veu terrorisme

Justament, aquest dimecres, la Fiscalia de l'Audiència Nacional també ha reiterat que no veu indicis de terrorisme en el cas de Tsunami i que els fets investigats podrien ser, com a molt, aldarulls greus.

Ara bé, tot i tornar a rebatre el jutge García-Castellón, sí que li dona la raó en la decisió de prorrogar sis mesos més el cas en què hi ha imputats Carles Puigdemont i Marta Rovira.

Fonts de la Fiscalia expliquen que l'allargament de la investigació és necessari perquè, si finalment el cas deixa de ser per un delicte de terrorisme, la causa pugui ser investigada per un jutjat ordinari a Catalunya i no pas per l'Audiència Nacional.  

 

ARXIVAT A:
TerrorismeJudicialProcés catalàAmnistia Internacional
Anar al contingut