Barcelona

Almenys deu ferits i un detingut en la tercera nit consecutiva d'incidents a Gràcia pel desallotjament del Banc Expropiat

Hi ha hagut danys en oficines bancàries, mobiliari urbà i vehicles, i els Mossos d'Esquadra han envoltat el Banc Expropiat per evitar que els manifestants l'encerclessin

RedaccióActualitzat

Per tercera nit consecutiva, els incidents han tornat al barri de Gràcia en les protestes pel desallotjament del conegut com a Banc Expropiat. Com a resultat, sis agents dels Mossos d'Esquadra i cinc manifestants han resultat ferits i han estat atesos pels serveis d'emergències al mateix lloc dels fets. Hi ha hagut danys en oficines bancàries, mobiliari urbà i vehicles, amb contenidors bolcats. Els Mossos han detingut una persona, en la nit més llarga d'aldarulls.

Unes cinc-centes persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre amb la intenció d'envoltar el local, però davant del desplegament policial han traslladat la protesta a altres carrers del barri. Al cap d'una estona, alguns convocants han donat per acabada la concentració, però minuts després han començat els aldarulls.
 

 

Alguns periodistes han resultat ferits per objectes llançats pels manifestants i també per cops de porra dels Mossos.

 

La convocatòria s'ha fet des de les xarxes socials, amb el lema #RodegemElBanc. Els Mossos, però, han desplegat un gran operatiu envoltant el local i han impedit que els manifestants aconseguissin el seu objectiu. Aquesta és la cronologia dels fets:

La manifestació s'ha traslladat cap al carrer del Torrent de l'Olla.

Al cap d'una estona, s'han llançat ampolles i els Mossos han advertit que farien càrregues per dispersar els manifestants.

 

Aleshores, una part dels assistents han donat per desconvocada la concentració i aquesta informació s'ha difós per les xarxes socials. Però de seguida han començat els incidents.

 

Balanç de les dues primeres nits d'incidents

És la tercera nit consecutiva de concentracions de protesta pel desallotjament del Banc Expropiat. Tant  dilluns com dimarts, les protestes van acabar amb incidents, destrosses al mobiliari urbà i càrregues policials. A l'espera del recompte definitiu d'aquesta tercera nit, entre dilluns i dimarts hi ha hagut uns 70 ferits, segons els manifestants, i els danys contra béns públics pugen a més de 64.000 euros, segons l'Ajuntament. 

A les xarxes socials, també s'han difós algunes imatges d'aquests dos primers dies, gravades per manifestants per denunciar les càrregues policials.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut