Barcelona

Segona nit d'aldarulls a Gràcia després d'un intent per reocupar el Banc Expropiat

Torna a haver-hi concentracions a Gràcia i en altres barris de Barcelona per reivindicar l'ocupació del local, amb la intenció d'entrar-hi i reocupar-lo

RedaccióActualitzat

Després dels aldarulls que hi va haver dilluns a Barcelona, aquest dimarts hi ha tornat a haver concentracions i manifestacions arreu de la ciutat, i també a Manresa i a Tarragona, en protesta pel desallotjament del Banc Expropiat. A Gràcia, el barri on és el local desallotjat pels Mossos per ordre judicial, unes 300 persones s'han concentrat a la plaça del Diamant.

Quan la concentració ha arribat a unes 400 persones, els concentrats han començat una marxa que ha baixat pel carrer Torrent de l'Olla. En el trajecte han cridat consignes en suport dels ocupes, com "El Banc Expropiat es queda a Gràcia". Un cop han arribat al davant del local desallotjat el dilluns, han forçat la porta que van deixar tancada els Mossos. En aquest moment, els policies han carregat per dispersar els concentrats i els han foragitat de la porta.

 


En la confusió alguns dels manifestants han aconseguit entrar dins del local, i els agents antiavalots els han tret poc després. Cap a les 11 de la nit la situació estava relativament calmada als carrers del barri, tot i que amb molta gent al carrer pendents dels moviments de la policia. Fonts dels Mossos han assegurat que no s'havia detingut ningú. Tampoc no hi ha hagut ferits, i els danys a mobiliari urbà i vehicles s'han limitat a contenidors i motos tombades.

Segons han assegurat els Mossos, els danys materials han estat menors que els de la nit passada: 12 contenidors bolcats, un dels quals ha cremat. Poc després de les 12 de la nit la porta del local desallotjat ha quedat soldada amb planxes de ferro per impedir una nova ocupació.

L'objectiu: tornar a ocupar el local

Les concentracions s'han convocat amb l'etiqueta #TornemAlBanc, mentre que el grup que l'ha estat ocupant durant cinc anys ha fet públic aquest dilluns al vespre un comunicat en què han lamentat els aldarulls de dilluns -i han atribuit la violència a la policia-, però també els han justificat dient que "com hem dit moltes vegades, defensarem el Banc de totes les maneres possibles."

En aquest sentit, el compte de Twitter dels ocupes ha admès que aquest dilluns al vespre ja van intentar tornar a ocupar el local:


 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut