Protestes a Nicaragua per la reforma de la pensions i contra el president Ortega (Reuters)
Protestes a Nicaragua per la reforma de la pensions i contra el president Ortega (Reuters)

Almenys 10 morts a Nicaragua en les protestes per la reforma de les pensions

Són les protestes més violentes des de l'arribada de Daniel Ortega al poder, fa 11 anys

RedaccióActualitzat

Almenys deu persones han mort a Nicaragua en el curs de les violentes manifestacions que fa tres dies s'organitzen al país contra la reforma de les pensions. Hi ha un centenar de ferits, segons l'últim balanç del govern.

La majoria de les víctimes són universitaris. La reforma de les pensions preveu un augment de les quotes tant per als empresaris com per als treballadors.

El president, Daniel Ortega, desaparegut fins ara durant la crisi, ha acceptat aquesta nit reprendre el diàleg per estudiar les mesures proposades, que augmentaven la quota patronal i laboral i establien una cotització d'un 5% per als jubilats.

 

 

Es tracta de les manifestacions més violentes des de l'arribada de Daniel Ortega al poder, fa 11 anys. Els manifestants acusen les forces de l'ordre de tractar-los com a delinqüents.

Per la vicepresidenta, Rosario Murillo, els aldarulls estan organitzats per individus que volen trencar la pau i l'harmonia.

 

 

Concentració a Barcelona

Ciutadans nicaragüencs residents a Barcelona han fet una concentració aquest dissabte a la tarda al centre de la ciutat per denunciar la repressió.

Per Umanzor López Valtozano, coordinador de la concentració, els manifestants reclamen un canvi del règim polític encapçalat pel president, Daniel Ortega, i la seva dona i alhora vicepresidenta, Rosario Murillo.

Anar al contingut