Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Frankfurt (Reuters)
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Frankfurt (Reuters)
Berlín

Alemanya debat si flexibilitzar el secret mèdic en empreses de transport de passatgers

Diputats del partit d'Angela Merkel proposen que els informes mèdics siguin enviats directament a les empreses per evitar que es repeteixin casos com el d'Andreas Lubitz

RedaccióActualitzat

Després de l'accident de l'avió de Germanwings amb 150 persones a bord, s'ha obert a Alemanya el debat sobre la confidencialitat de les dades mèdiques en casos de treballadors d'empreses de transport de persones. La controvèrsia té el seu origen en la condició fisica i mental d'Andreas Lubitz. Les hipòtesis que hi ha sobre la taula són que Lubitz, de 28 anys, tenia problemes de visió i depressió. Aquesta informació no va arribar a Lufthansa pel secret mèdic.  

Diversos diputats de la CDU, el partit d'Angela Merkel, han demanat que es revisi la normativa i que les empreses alemanyes de transport de persones puguin tenir accés a l'historial mèdic dels seus treballadors. Una de les propostes és que els metges envïin directament els resultats de les proves a les empreses o que siguin els metges de les empreses qui tractin els treballadors.  

Anar al contingut