Sant Joan Despí

Albiol: "Em refermo que una part de l'escola ensenya a odiar el sentiment d'Espanya"

Actualitzat

El dirigent del PP català, Xavier García Albiol, ha tornat a dir que l'escola catalana adoctrina els infants en contra d'Espanya. Tot i això, en declaracions a TV3 ha puntualitzat que no són totes les escoles, com va dir fa una setmana.

"Em refermo que una part de l'escola ensenya a odiar el que significa el sentiment d'Espanya."

Després que el Senat hagi ofert al president Puigdemont un debat amb el govern espanyol abans de la votació de les mesures anunciades per Rajoy a l'empara de l'article 155, Albiol considera que seria "positiu i molt interessant que el president de la Generalitat pugui anar al Senat i explicar els seus arguments i els seus motius".

De fet, Albiol lamenta "que no hi hagi anat abans". Davant la dificultat de trobar el dia concret per a aquesta intervenció, el president del PPC creu que això "són ganes d'enredar".

Segons Albiol, si Puigdemont surt a dir "que es dona per finalitzat el procés de ruptura amb la resta d'Espanya (encara que ell no renunciï personalment a la independència) i que convoca eleccions autonòmiques, no hi hauria d'haver excessius problemes". Albiol creu que aquest escenari és "totalment factible".

Si Puigdemont diu -afegeix Albiol- que primer convoca eleccions i que després declara la independència, el líder popular considera que "en aquest escenari les eleccions no es poden celebrar perquè hi ha un clar frau de llei". Per Albiol, "es tracta que el president de la Generalitat assumeixi la legalitat vigent, encara que no li agradi".

Per Albiol, el Parlament s'ha passat dos anys legislant fora de la legalitat. Segons ell, "el PSOE està en la línia de no permetre una ruptura amb la resta d'Espanya". I ha avançat que les eleccions es faran quan la situació política i social a Catalunya ho permeti dins dels pròxims 6 mesos.

Amb l'aplicació del 155, diu Albiol, "el govern espanyol aplicarà mesures per tornar a la normalitat institucional". En relació amb el paper dels funcionaris, Albiol recorda que hi ha un sistema de sancions (inclosa la pèrdua del lloc de treball) en el cas que el treballador no faci cas a un superior.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut