Madrid

Alberto Garzón: "Vostè viu en un país diferent del de la majoria de ciutadans"

Aquestes paraules han fet que Celia Villalobos, que en aquell moment exercia com a presidenta de la cambra, li recriminés el vocabulari

Actualitzat

El diputat d'Esquerra Unida Alberto Garzón ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de descriure "un país en el qual només es reconeix una minoria de la població" en el seu discurs en el debat de política general. Per Garzón, al cap de govern li falta "rigor" perquè la meitat del que ha dit és "directament fals" i l'altra meitat, una "apologia descarada de les polítiques" que estan empenyent Espanya a la "misèria".

"Vostè viu en una bombolla, viu en un país diferent del de la majoria de ciutadans." 

Garzón, que a la tardor substituirà Cayo Lara com a candidat d'IU a la presidència del govern espanyol, ha pronosticat a Rajoy que té "més futur com a contacontes que com a president del govern".

Garzón ha avançat que "hi ha alternatives" a la política "suïcida" del PP i ha presentat diverses propostes per a construir "un país nou", entre les quals hi ha la recuperació d'empreses energètiques per garantir l'accés de la ciutadania als serveis bàsics, una reforma "integral i democràtica" de l'Estat i un gran acord europeu sobre el deute.

El jove diputat d'IU ha acabat la seva primera intervenció recordant que era el seu primer debat de política general, però que també seria "l'últim" de Rajoy: "Perquè el farem fora."

Coscubiela: "És el president d'un partit corcat per la corrupció"

En un discurs també molt dur, el diputat d'Iniciativa per Catalunya Joan Coscubela ha considerat que les reformes del govern del PP "tenen guanyadors, el capitalisme d'amiguets, i perdedors, els treballadors". El diputat ecosocialista ha censurat que Rajoy hagi convertit l'executiu en un govern "ni-ni", perquè no té "ni dignitat, ni drets ni democràcia".

Coscubiela ha qualificat Rajoy de "capo" de la família, unes paraules que han fet que Celia Villalobos, que en aquell moment exercia com a presidenta de la cambra, li recriminés el vocabulari: "El terme 'capo' té un significat que ni el president del govern ni cap membre d'aquesta cambra es mereix." Coscubiela, que ha indicat que Villalobos havia "interpretat bé el que volia dir", ha canviat la frase i, seguidament, s'ha referit a Rajoy com "el president d'un partit corcat per la corrupció". 

El diputat d'ICV ha lamentat que en el seu discurs del matí, Rajoy parlés "tant temps de corrupció com temps ha dedicat a combatre-les des del govern: dos minuts".

Rajoy: "Tranquil·litza que el percentatge de perfectes no sigui gaire elevat"

En la seva rèplica, Rajoy s'ha mostrat força irònic i ha retret a Garzón i Coscubiela que pretenguin fer creure que tenen "el patrimoni de les polítiques socials i dels sentiments". El president del govern espanyol ha reivindicat que els diputats populars també tenen pensionistes a les seves famílies, van a la sanitat pública i tenen fills que estudien.

"Ningú és perfecte tret de vostès. Però és que vostès són molt poquets. Per això tranquil·litza que el percentatge de perfectes a Espanya no sigui gaire elevat."

Rajoy ha reconegut que "queda molt per fer", i ha demanat a Garzón que fes "un judici ponderat del que està passant al país".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut