Girona

Albert Ballesta, proclamat alcalde de Girona amb 10 vots a favor i 14 de nuls

Ballesta, que anava de número 19 de la candidatura de CiU, substitueix Carles Puigdemont al capdavant del consistori gironí, i primer ha hagut de ser nomenat regidor en el ple extraordinari d'aquest divendres

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Girona, convocat de manera extraordinària, ha escollit aquest divendres a la tarda Albert Ballesta com a nou alcalde de la ciutat. Ballesta, que substitueix Carles Puigdemont, actual president de la Generalitat, abans ha hagut de ser nomenat regidor, perquè a les eleccions municipals de maig era el número 19 de la llista de CiU, i només van entrar-hi 10 regidors convergents.

El resultat de la votació ha estat de 10 vots a favor, els del seu grup (CiU), un vot a favor de l'altra única candidata que s'ha presentat, Concepció Veray, del PP, que s'ha votat a ella mateixa, i 14 vots nuls. A banda de CiU i el PP, tota l'oposició s'ha posat d'acord per escriure a la papereta de vot una mateixa frase, "Girona vol democràcia", i per això tots els seus vots s'han comptabilitzat com a nuls.

El nou alcalde ha rebut la vara municipal de mans de l'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, que només ha estat en el càrrec 12 dies, des que Carles Puigdemont va renunciar a l'alcaldia. Ballesta, advocat i fins ara delegat d'Interior a Girona, ha estat l'aposta de Puigdemont per rellevar-lo, però segons ha dit avui l'oposició, ha arribat al càrrec "tocat i caducat", perquè per fer el relleu, han dit, s'han posat els interessos de partit per davant dels de la ciutat. El nou alcalde no ha volgut respondre a les crítiques, ha dit que vol ser l'alcalde de "la quotidianitat" i ha assegurat que allargarà la mà a tots els grups municipals.

El relleu al capdavant de l'alcaldia de Girona ha estat força difícil i complicat, i sobretot, molt criticat pels partits de l'oposició, que s'han queixat del procediment utilitzat per CiU per aconseguir fer entrar Ballesta com a regidor, i que ha exigit que les vuit persones que el precedien renunciessin a convertir-se en regidors. L'acord per investir-lo es va tancar fa només dos dies, després de vèncer la resistència d'alguns dels que han hagut de renunciar al lloc de regidor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut