Així sonen les primeres cançons de Guillem Gisbert en solitari després de la pausa de Manel

El cantant i compositor anticipa a TV3 que el grup tornarà a fer un disc després de l'aturada indefinida en què es troba des de fa un any

RedaccióActualitzat

El músic barceloní Guillem Gisbert, més conegut per ser el cantant i compositor de Manel, presenta aquest dijous la seva aventura en solitari amb dues cançons, "Les dues torres" i "Waltzing Matilda", que són els dos primers tastos d'un disc que tindrà 11 temes.

L'àlbum s'editarà al març del 2024 i es presentarà el 3 de maig a la sala Apolo de Barcelona, en un concert que va esgotar les entrades en només 4 hores.

A "Les dues torres", converteix les dues torres de la Vila Olímpica en protagonistes d'un monòleg impossible, mentre que a "Waltzing Matilda" fa un homenatge al fet de caminar, amb una ex i forjant una preciosa oda a l'amor després de l'amor.

Aquests en són els videoclips: 


Gisbert n'havia anunciat el llançament aquest dimecres a través d'una piulada:


Dona per fet un nou disc amb Manel

Fa just un any, Manel va fer a Pontevedra el seu últim concert. Llavors, van anunciar una aturada indefinida que va disparar les especulacions i els rumors de separació.

En declaracions a TV3, Gisbert ha anticipat que està segur que el grup tornarà i ha explicat per què no han volgut fer soroll en el moment de dedicar-se cadascú als seus projectes paral·lels:

"No teníem intenció de dir res perquè no volíem fer mercadeig d'aquestes anades i vingudes, ni fer un concert de comiat. No volíem que, quan tornem a fer un disc, que el farem, la gent pogués dir que volíem fer calés amb tot plegat."

"Manel no s'ha separat. Ens portem molt bé, ens parlem cada setmana, som amics", explica Gisbert:

"Simplement és interrompre 15 anys d'una continuïtat. A diferència del que ha passat tot aquest temps vam acabar la gira amb la decisió presa que no ens posaríem de nou a fer un altre disc i que ens dedicaríem cadascú al que volgués fer."

En el seu cas, ha aprofitat aquests últims 12 mesos per emprendre i concretar el seu camí en solitari.

 

I la proposta de Gisbert sembla que té un profund ADN manelià, amb inquietud sonora i estilística, la cançó sempre al punt de mira i les lletres marca de la casa.

El músic ha assegurat que les dues cançons "haurien pogut estar en un disc de Manel", tot i que admet que probablement "serien més curtes", perquè els hi haurien "retallat". "Ara m'he deixat anar", remata:

"Jo sempre m'he expressat molt bé a través de Manel, no m'han calgut noves vies d'expressió. Però quan l'hem interromput he trobat de manera natural que podia fer carrera en solitari."

A més del concert de presentació a la sala Apolo, Gisbert també serà al Festival Strenes de Girona, al Primavera Sound, al Vida de Vilanova i la Geltrú, a l'Embassa't de Sabadell o al Talarn Music Experience del Pallars.

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut