Madrid

Aguirre deixa la direcció del PP de Madrid pels escàndols de corrupció

Aguirre justifica la seva dimissió pels casos de corrupció que envolten el partit, especialment l'"operació Púnica"

RedaccióActualitzat

La presidenta del Partit Popular de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que presenta la dimissió pels escàndols de corrupció. Aguirre ha comparegut en una roda de premsa no prevista a la seu del PP al carrer Gènova de Madrid.

"La corrupció ens està matant a tots. Plou sobre mullat. La gent ja no pot més. Per això dimiteixo"

Aguirre justifica la seva dimissió pels casos de corrupció que envolten el partit, en especial l'"operació Púnica". En concret, explica que l'han fet decidir les sospites al voltant de Francisco Granados, en la seva etapa com a secretari general del PP de Madrid. Aguirre va proposar el nom de Granados.

"Són notícies que caldrà confirmar i calibrar i que no hem de donar per absolutament certes. Però la gravetat d'aquestes informacions, encara que no estiguin demostrades, em porten a presentar la dimissió com a presidenta del Partit Popular de Madrid"

La ja exlíder del PP madrileny demana ara que "la justícia actuï amb celeritat".

Aguirre va comparèixer aquest divendres davant la Comissió sobre Corrupció a l'Assemblea de Madrid per donar explicacions de la seva relació amb diversos investigats en el "cas Púnica". Aquest diumenge ha reiterat que ella no s'ha "endut res" ni té "cap responsabilitat material" en la investigació de l'"operació Púnica" i apuntant en tot cas a les persones que gestionaven els comptes del partit.

Aguirre ha explicat que prèviament ha comunicat la seva decisió al president del PP, Mariano Rajoy. Li ha trucat, però no li ha contestat, i per això l'ha informat de la seva intenció de dimitir amb un missatge. Finalment han aconseguir parlar. Aguirre no ha volgut revelar el contingut de la conversa. Només el principi: explica que Rajoy li ha dit que l'entén.

Aguirre, que es mantindrà com a regidora a l'Ajuntament de Madrid, on és portaveu del grup popular. La fins ara presidenta del PP madrileny ja havia anunciat que no optaria a revalidar el càrrec al congrés que el partit té previst fer al maig. 

"No hi ha d'haver personalismes"

Preguntada pels periodistes si el líder del PP, Mariano Rajoy, hauria d'actuar de la mateixa manera pels casos de corrupció del PP a nivell espanyol, Aguirre ha assegurat que no pot donar consells però que al partit "no hi ha d'haver personalismes". Diu que és temps de sacrificis i cessions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut