Madrid

Aguirre assenyala el PSOE i diu que els "independentistes catalans" tenen més casos de corrupció que el PP

RedaccióActualitzat

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, diu que sempre ha fet tot el possible per evitar la corrupció, tot i que s'hagin multiplicat aquests casos en el seu partit i sota el seu mandat. Aguirre assenyala al PSOE i els independentistes catalans com a formacions que tenen més corrupció.

Durant la seva compareixença en la Comissió sobre Corrupció a l'Assemblea de Madrid, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha dit que el PSOE també té casos de corrupció "i de major quantia", per no parlar, ha assenyalat, "dels independentistes catalans".

"Jo vaig viure els escàndols de corrupció dels Partit Socialista, a finals dels 80 i els 90, i ara m'ha tocat viure els del Partit Popular, sense que això vulgui dir que, en aquest moment, no tingui també escàndols al PSOE de molta més quantia que nosaltres. Per no parlar dels independentistes catalans."

"Hi ha imputats i imputats"

Un dia després que la policia escorcollés la seu del PP madrileny, Aguirre ha dit a la comissió anticorrupció de l'Assemblea de Madrid que sempre ha actuat contra els imputats:

"En el moment en què he tingut coneixement del menor indici de corrupció en algun membre del meu partit - abans fins i tot que l'imputés el jutge - l'he cessat."

En aquest moment, el portaveu de Ciutadans a la comissió, César Zafra, li ha recordat el cas d'Isabel Gallego, actual assessora de comunicació del grup del PP, que està investigada en el "cas Púnica". Aguirre ha diferenciat entre imputacions:

"Hi ha imputacions i imputacions. Jo he estat imputada, presumptament, per haver dit que el grup polític Podem era pròxim a Veneçuela"

Aguirre ha posat al mateix sac l'exconsellera d'Educació, Lucía Figar, també investigats.

"En la imputació de la senyora Gallego i de Figar, al meu parer, acabarà quedant molt clar que no tenen absolutament cap irregularitat penal."

També defensa l'exconseller de Presidència, Salvador Victoria: "És una persona que té tota la meva confiança."

Aguirre diu que ella no va nomenar les persones actualment imputades, però admet que per estar "massa interessada" a complir el programa del PP, "potser va confiar" en persones que ara estan sent investigades.

La líder del PP madrileny ha comparegut davant la comissió de corrupció de l'Assemblea de Madrid per donar explicacions sobre gestions relacionades amb el "cas Púnica".

Registres a la seu del PP

El jutge que instrueix al cas va ordenar cinc registres a domicilis i despatxos. Entre els llocs registrats hi havia la seu del partit, al carrer de Génova, d'on els agents judicials es van endur un ordinador. També es van fer escorcolls a la seu de la constructora OHL i al domicili de l'exgerent del PP de Madrid.

El magistrat Eloy Velasco investiga un possible delicte de blanqueig de capitals i suborn dins de la trama de corrupció, i busca proves sobre un suposat finançament il·legal del partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut