"Agafaelmicro.cat": Un karaoke per cantar en català durant el confinament
Primer pla d'un micròfon (Fernando Zhiminaicela / Pixabay)

"Agafaelmicro.cat": un karaoke per cantar en català durant el confinament

Continguts digitals en català, com una paròdia de "Frozen" sobre la fi del confinament, acumulen milers de visualitzacions

Actualitzat

El confinament ha tret a la llum tot un mar de continguts en línia per passar el temps a casa, ja sigui amb els fills, els pares, els companys de pis o sols. Intitucions i artistes fan les seves propostes per no caure en l'avorriment.

"Distreu-te en català!" és un nou recull de recursos de lleure en llengua catalana pensat per poder jugar, cantar, mirar pel·lícules i compartir temps amb qui es vulgui durant el confinament.

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política lingüística, l'ha incorporat a la pàgina "Fes créixer la llengua des de casa", aquesta Setmana Santa, i n'aniran ampliant progressivament els continguts.


Les propostes són molt variades. "Agafaelmicro.cat" és un repertori de 20 videoclips de cançons en català molt conegudes en format karaoke. S'hi poden trobar cançons com "L'Empordà", "Llença't" o "Al mar", entre d'altres.
 


També en clau musical, hi ha l'accés al portal "Viasona", que indexa tots els grups i artistes que han cantant en català des de 1960 i que actualment inclou gairebé 5.000 grups i més de 89.000 cançons, inclosos els principals himnes esportius en català. A més, es posa a l'abast l'accés al "Trobasons", que aplega la música en occità.

Per als petits amants de la lectura de fins a 5 anys, també s'hi pot trobar "El planeta dels contes" de la Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure. Uns contes d'històries senzilles, en format audiovisual i amb una durada de 3 a 5 minuts.
 

Si es vol trobar una app per jugar i practicar la llengua, individualment o en família, "Cercaapps" mostra més de 90 jocs

Pel que fa al cinema, es poden recuperar els tràilers i espots de les pel·lícules en català al canal de YouTube de Política Lingüística o veure les sèries, documentals i films al catàleg de cinema en català, FilminCAT


I si sou seguidors de sèries en català que ha emès TV3, us resultarà engrescador participar en el #GuióChallenge: heu d'interpretar un guió d'una escena mítica de l'univers de les sèries de la televisió catalana. El primer repte, una escena de "Poblenou".


Les Frozen i els Pera, confinats

A títol particular, molts artistes estan compartint les seves propostes i paròdies en català per fer més amè el període de distanciament social.

Un exemple seria el d'Anila Padrós. Aquesta cantant, corista de Dàmaris Gelabert, ha penjat al seu canal de YouTube la seva versió de la cançó "Per primer cop des de fa segles", de la pel·lícula "Frozen".

L'ha titulada "Quan ja no estigui confinada" i, en clau d'humor, ha canviat la lletra d'aquesta famosa cançó, per fer al·lusió a la situació que s'està vivint arran del decret d'estat d'alarma:
 


I en el sector de la interpretació, un exemple de nous continguts i idees en català, seria la minisèrie "Els Pera confitats", de Joan Pera i Roger Pera. Pare i fill expliquen el seu dia a dia confinats a casa i en família, i com eviten caure en la rutina i l'avorriment. 
 

ARXIVAT A:
MúsicaCatalà Coronavirus
Anar al contingut