Barcelona

Afers Interns dels Mossos portarà a la fiscalia la investigació del cas Quintana perquè es depurin responsabilitats

Jané, sobre el cas Quintana a l'"Entrevista del diumenge": "Això no pot quedar com si no hagués passat res."

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat al 3/24 que la divisió d'Afers Interns dels Mossos portarà a la fiscalia els conclusions de la investigació del cas Esther Quintana perquè es depurin responsabilitats i es pugui saber qui va disparar la pilota de goma que li va buidar l'ull a la veïna de Barcelona. 

En l'entrevista del diumenge al 3/24, Jané ha assegurat que aquest cas no està tancat, malgrat que una sentència judicial va exculpar els agents dels Mossos que van ser portats a judici.

"Això no vol dir que no hi hagi uns autors i que no s'hagi d'exigir responsabilitats si és que hi ha uns autors. Això no pot quedar com que no ha passat res. Aquí hi ha una lesió gravíssima a una persona que ha patit molt, que és la senyora Quintana."

El conseller creu que la víctima necessita una reparació moral i judicial, a banda de la indemnització econòmica.

"Cobrar uns diners no ho tapa tot. Hi ha la reparació de la justícia. Aquesta és una reparació que per molts encara està pendent. Quan tanquem aquesta investigació interna, evidentment, es posarà en mans de la fiscalia."

Jané assegura que hi ha una altra línia d'investigació que no està tancada, on fins i tot es podrien haver identificats uns presumptes autors. Afirma que ben aviat puguin portar el cas a la justícia.

Alerta pel jihadisme

Jané ha alertat que el retrocés d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq pot fer tornar uns 6.000 jihadistes europeus, molt radicalitzats, i disposats a cometre atemptats als seus països d'origen. El conseller d'Interior ha explicat que Catalunya no està al marge d'aquesta situació d'alerta.

El conseller també ha informat que els Mossos investigaven des de feia temps el presumpte jihadista que va detenir la Policia Nacional a Roda de Ter. Els dos cossos seguien una investigació en paral·lel. Un cas que el conseller ha posat com a exemple de bona coordinació.

Malgrat aquest missatge positiu sobre la coordinació, Jané ha insistit en la necessitat que els cossos de seguretat de la Generalitat estiguin present en les reunions de les policies europees, un dret garantit per l'Estatut. El conseller assegura que ja li ha fet arribar aquesta petició al nou ministre de l'Interior. Jané explica que el ministre el "va escoltar".

"No ens podem permetre una picabaralla en un àmbit tan sensible com la seguretat."

Els Mossos han d'obeir l'autoritat judicial

Sobre la judicialització del procés sobiranista, Jané ha defensat el paper dels Mossos en actuacions com la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. Assegura que la policia ha d'"obeir l'autoritat judicial".

Menys accidents de trànsit

Jané ha explicat que aquest 2016 hi ha hagut un 15% menys d'accidents. El conseller es mostra satisfet per la xifra, però remarca l'objectiu d'"accidents zero" i alerta sobre les distraccions i la conducció sota els efectes d'alcohol i drogues.

"L'ús del telèfon mòbil és preocupant. La distracció és la primera causa d'accidents."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut