Adeu definitiu a Imaginarium: la botiga de joguines de les 2 portes tanca després de 30 anys

La cadena de botigues de joguines anuncia en un comunicat a les xarxes socials que ha aguantat fins a l'últim moment però ha de dir adeu i tancar el negoci que va començar el 1992 a Saragossa

Jordina Molas SalortActualitzat

La cadena de joguines Imaginarium abaixa la persiana definitivament després de més de 30 anys des de la seva fundació. Després de la pandèmia ja havia anat tancant la majoria de botigues, incloses les 4 que tenia a Catalunya. Ara només n'hi quedaven a Saragossa, la seva seu, i a Màlaga.

En un comunicat a la xarxa social Instagram, l'empresa ha explicat que han aguantat fins a l'últim moment però al final han de "dir adeu". La direcció d'Imaginarium reconeix que estan molt tristos perquè han d'informar que l'empresa "arriba al seu final". Agraeixen als clients i famílies la fidelitat i el seu suport al llarg de tots aquests anys i també l'esforç de tot l'equip.

El comunicat acaba deixant un contacte obert per si han d'atendre incidències dels clients, que es poden adreçar al correu electrònic customercare@imaginarium.es. Però la seva web ha deixat d'estar operativa.
 

Més de 30 anys d'història

La companyia va néixer el 1992 a Saragossa i la següent dècada es va dedicar a obrir botigues a tot l'Estat. Després va començar la seva expansió internacional fins a tenir presència en una trentena de països i sumar gairebé 300 botigues a tot el món, amb locals a Europa, Àsia i Amèrica del Sud. I a finals del 2009 va sortir a borsa. La seva imatge de marca es va fer famosa perquè les botigues tenien una porta per a adults i una altra de petita per als infants.

Tot plegat va portar l'empresa a un fort endeutament i el 2021, després de la pandèmia i amb l'auge del comerç online, va acabar tancant la majoria de botigues i va acomiadar més d'un centenar de treballadors. El seu fundador, Félix Tena, va acabar venent el negoci a uns inversors de Costa Rica, que no han pogut reflotar-lo. 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaComerç
Anar al contingut