Acusen el professor de la UdG d'assetjament sexual a una altra estudiant

El primer cas es va fer públic aquest dimecres a través de dos col·lectius feministes i la universitat ha obert un expedient per estudiar-ho

RedaccióActualitzat

Una segona estudiant també hauria patit assetjament sexual per part del professor de la Universitat de Girona Mostafà Shaimi, segons els col·lectius feministes d'estudiants que aquest dimecres feien públic el primer cas.

"Van passar amb tres dies de diferència en què el professor va fer el mateix amb totes dues noies", assegura la Mariona, membre de la plataforma feminista de la UdG, Faràs Alguna Cosa? (FAC), que, a més, apunta que amb la segona "va anar més enllà":

"Va arribar a converses de WhatsApp amb contingut d'assetjament sexual".

Segons la FAC, aquest segon cas, sí que es va denunciar a la Universitat fa tres anys, però "la UdG va dir que com que havia passat per WhatsApp el protocol no ho cobria".

Per tot plegat, aquesta plataforma i altres associacions feministes, com Les Metzines, alerten que els protocols de prevenció i actuació davant situacions de violència o assetjament sexual a la universitat no serien efectius.

A més, recorden que en els últims anys ja s'han fet públics dos casos més d'assetjament a la UdG: "El protocol no es va activar, es va esgotar la via institucional i no va funcionar", lamenta l'Andrea del col·lectiu Les Metzines.

Per la seva banda, la Mariona afirma que moltes víctimes d'assetjament "no ho volen denunciar a la universitat perquè saben que no se'ls farà cas". Segons aquesta associació, sovint s'exigeix a les denunciants que "presentin proves quan molts cops no hi ha cap mena de prova":

"Se'ls hi exigeix una sèrie de coses i passar per un procés revictimitzador pel qual no estan disposades a passar".

La UdG obre un expedient per assetjament

D'altra banda, la Universitat ha obert un expedient per estudiar el cas com a possible assetjament sexual.

A través d'un comunicat fet públic aquest dimecres, la UdG assegura que l'equip de direcció va començar a treballar-hi des del moment en què va conèixer les informacions.

A més, l'escrit especifica "el compromís ferm" que té la universitat per eliminar qualsevol comportament masclista, i per això avisa que "utilitzarà tots els mecanismes disponibles al seu abast". Així mateix, afirmen que des de la Unitat d'Igualtat hi ha el compromís d'"atendre i acompanyar les víctimes".

Fonts pròximes a la universitat també asseguren que el protocol per erradicar violències de gènere està en revisió permanent.


Suport a la coordinadora

La facultat de Lletres de la UdG ha emès un comunicat donant suport a la coordinadora del màster, després que als pamflets on es va difondre el primer cas s'assegurés que l'estudiant va dirigir-s'hi per explicar-li la situació i ella li digués que no hi podia fer res (perquè era l'alumna qui havia d'activar el protocol).

Al comunicat que s'ha penjat a la xarxa social X, i que signa el degà de la facultat Àngel Quintana, es rebutja que s'acusi la coordinadora del màster "de no haver transmès la informació a instàncies superiors".
 

Aquest dimecres es feia públic el primer cas

Les Metzines i la FAC denunciaven públicament aquest dimecres un primer cas d'assetjament vinculat amb aquest professor.

Els fets van passar el 2020 quan el docent, associat al Departament de Pedagogia, impartia classes al Màster en Ensenyament de l'Espanyol i el Català com a Segones Llengües.

A l'escrit que aquestes plataformes van penjar per les parets de la UdG i que van difondre a la xarxa social X, s'hi relata que durant una reunió per parlar del treball final de màster (TFM), el docent li va dir a l'alumna "com a mínim tres vegades" si volia "acabar al llit amb ell". I després, li hauria enviat un correu demanant-li el número de telèfon.

La víctima, al cap de tres anys, hauria decidit explicar-ho a la Coordinadora del Màster i, segons els col·lectius, aquesta li hauria respost que no podia fer-hi res, perquè "és l'alumna la que ha de denunciar els fets al protocol".

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut