Vielha

Activada la fase de prealerta de l'Inuncat per la crescuda dels rius al Pirineu occidental

Protecció Civil fa una crida a la prudència i a extremar la precaució, sobretot a l'entorn de les lleres i els barrancs, especialment a les comarques de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell

Actualitzat

Les pluges han fet créixer el cabal dels rius a les comarques del Pirineu Occidental i Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergència per inundacions a Catalunya, l'Inuncat. A més, s'ha llançat una crida perquè s'actuï amb precaució a les comarques de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell davant de la crescuda dels rius.

Per la previsió que s'assoleixin valors elevats la tarda de dilluns, amb possibilitat d'alguna incidència a l'entorn de les lleres, sobretot al vessant sud i als barrancs, Protecció CIvil ha activat la prealerta. Les pluges ja porten acumulats 125 litres per metre quadrat des que ha començat l'episodi de precipitacions, i només avui, segons el Servei Meteorològic, ja s'han superat els 40 litres.

A tot això s'hi ha d'afegir la neu, que es desfà i fa pujar el nivell dels rius. Les previsions indiquen que el nivell de l'aigua continuarà alt en les pròximes hores, encara que, de moment, no hi ha situació d'emergència. El desgel de la neu acumulada a les cotes altes aporta, segons l'Institut Cartogràfic i Geològic, valors d'entre 40 i 60 litres per metre quadrat.

Protecció Civil ha demanat molta prudència a l'entorn de les lleres dels rius, rieres i barrancs, i també en les activitats de muntanya durant l'episodi de pluja, que es podria repetir de cara a dimecres, quan es reactivaran les pluges després de la treva d'aquest dimarts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut