L'expresident de la Generalitat Quim Torra

Acaba la inhabilitació de Quim Torra per la segona pancarta al balcó de la Generalitat

Un cop acabada la sanció, podrà tornar a presentar-se a un càrrec públic, tot i que ja ha manifestat que no pretén ocupar-ne cap i que tampoc n'hi han ofert

Aquest diumenge és l'últim dia d'inhabilitació per a l'expresident de la Generalitat Quim Torra, que va ser condemnat a quinze mesos per desobediència l'any 2022.

Això, després que Torra es va negar a despenjar una pancarta que reclamava llibertat d'opinió i expressió de la façana de la Generalitat durant la campanya electoral del novembre del 2019, mentre era president.

La sentència del TSJ mantenia que els edificis públics, com a patrimoni de la societat, havien d'estar al servei dels interessos generals.

Un cop acabada la sanció, doncs, podrà tornar a presentar-se a un càrrec públic, tot i que ja ha manifestat que no pretén ocupar-ne cap i que tampoc n'hi han ofert cap.

Llach, Bel, Baños i Casals pengen la segona pancarta al Palau de la Generalitat
La pancarta per la qual Torra va ser inhabilitat per segona vegada

Segona condemna

Aquesta era la segona condemna a què va ser sentenciat Torra, que prèviament havia rebut una altra inhabilitació d'un any i mig, també per desobediència.

En aquell cas, per mantenir una pancarta en defensa dels presos de l'1-O i un llaç groc, igualment en campanya electoral, l'abril de 2019.

Pancarta del balcó de la Generalitat que va portar Quim Torra als tribunals
La primera lona al balcó de la Generalitat que va portar Quim Torra als tribunals

 

ARXIVAT A:
IndependènciaJudicialProcés catalàJuntsQuim TorraGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut