Els regidors de Badalona jutjats per treballar el 12-O a la Ciutat de la Justícia
La jutge considera que els regidors de Badalona podien treballar el 12-O (ACN)
Badalona

Absolts els 6 regidors de Badalona acusats de desobediència el 12-O

Van anar a treballar a l'Ajuntament el Dia de la Hispanitat del 2016, malgrat que un jutge els ho havia prohibit

RedaccióActualitzat

Absolts els regidors de Badalona acusats de desobediència per haver obert l'Ajuntament el 12 d'octubre del 2016, sent festiu i en contra de les resolucions que ho prohibien.

La sentència, que s'acaba de fer pública, considera no culpables els regidors de Badalona Oriol Lladó i José Téllez, i els altres càrrecs jutjats la setmana passada.

La justificació de la jutge és que, com a càrrecs públics, no estan sotmesos a un calendari laboral i que poden exercir les seves funcions les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. La Fiscalia demanava una inhabilitació de 15 mesos. La sentència es pot recórrer ara davant l'Audiència de Barcelona.

 

Els regidors de Badalona estaven acusats de desobediència (ACN)


Els sis representants municipals --Oriol Lladó (ERC), José Téllez (CUP), Agnès Rotger (ERC), Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran (GB)-- van obrir el vestíbul d'un edifici municipal i van atendre consultes ciutadanes sense fer cap tràmit.

Lladó s'ha mostrat satisfet per la decisió de la magistrada.

Téllez també ha reaccionat a les xarxes socials, en aquest cas dient que no hi ha res a celebrar perquè és "una obvietat que mai hauria d'haver anat als jutjats".

 

Rotger, per la seva banda, ho veu com un bon precedent:


Un "acte polític"

En la seva declaració davant de la jutge van al·legar que va ser "un acte polític" i que van anar a treballar perquè no hi havia "res a celebrar". Els regidors van explicar que no van "obrir al públic" l'Ajuntament perquè, tot i informar els ciutadans des del vestíbul, no es va fer cap tràmit.

Un jutge havia prohibit l'activitat aquell dia a l'Ajuntament, perquè era dia festiu, però tots els acusats van justificar que l'Ajuntament no va obrir, sinó que es van limitar a atendre els ciutadans per la seva condició de càrrecs electes.


Els càrrecs públics poden treballar sempre

La magistrada argumenta que els regidors van complir el mandat judicial perquè feia referència a treballadors públics i ells són càrrecs electes i, com a tals, "no estan sotmesos al calendari laboral". En aquest sentit, afegeix:

"Poden exercir les seves funcions representatives les 24 hores del dia 365 dies l'any, i entren a les dependències de l'Ajuntament qualsevol dia."

La Fiscalia demanava inicialment per a cadascun d'ells 15 mesos d'inhabilitació especial per a càrrec públic electiu, autonòmic o local, i una multa de 4.200 euros, per un delicte de desobediència greu comès per autoritat.

Anar al contingut