Barcelona

A Catalunya hi ha el primer cas de contagi sense contacte directe amb el brot

La consellera de Salut, Marina Geli, ha informat aquest dimecres a la tarda que hi ha 6 casos confirmats de grip porcina o grip nova a Catalunya, un dels quals és d'un noi que no ha viatjat a Mèxic però que s'ha contagiat aquí a través de la seva nòvia, que sí que va ser-hi i té la malaltia. Geli ha explicat que encara hi ha 11 casos pendents de confirmació. Amb aquests casos nous confirmats a Catalunya, s'eleven a 10 els que hi ha a Espanya i ja en són 19 a Europa.

Actualitzat
Els sis casos de grip porcina confirmats a Catalunya són quatre homes i dues dones de 21 i 22 anys d'edat. La majoria d'ells, cinc persones, que haurien anat de viatge a Mèxic en els darrers dies. Un dels casos confirmats no ha estat a Mèxic, és el xicot d'una de les noies malaltes i el contagi s'hauria produït per un contacte molt proper.

A més d'aquests sis casos de nova grip confirmats, la consellera de Salut, Marina Geli, ha informat que hi ha onze casos pendents d'estudi. Són persones que presenten símptomes d'una grip no habitual i que podria ser grip porcina.

La consellera de Salut ha insistit, però, que tots els casos són benignes i no presenten gravetat. De fet, només hi ha quatre persones hospitalitzades, dues de les quals són casos confirmats, i els altres són a casa seva. Marina Geli ha informat que la majoria d'hospitalitzacions no són per criteris clínics sinó per altres circumstàncies, com ara garantir un bon aïllament.

La confirmació de sis casos de grip porcina a Catalunya eleva a deu els casos confirmats a Espanya, que esdevé el país amb més casos confirmats de la malaltia a Europa, on els afectats ja sumen dinou.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut