Girona

El piròman de Vilopriu podria ser l'autor de 173 incendis des del 1991

Els Mossos han detingut dues persones sense relació que podrien ser responsables de cinc incendis a comarques de Lleida i Girona produïts entre els dies 9 i 11 de març. Un d'ells podria haver estat el responsable de 173 focs intencionats al municipi de Vilopriu des del 1991.

RedaccióActualitzat
A la primera detinguda, una veïna de Montardit de Baix, al Pallars Sobirà, se li imputa un delicte d'incendi forestal per un foc detectat el passat 11 de març al mateix municipi, prop d'una zona boscosa adjacent a un habitatge. Per extingir el foc, que va cremar tres hectàrees, es van desplaçar set dotacions de Bombers i altres serveis d'emergència. També es va procedir a evacuar la vivenda més propera a l'incendi.

Durant la investigació posterior, els Mossos van descobrir que hi havia indicis que es tractava d'un incendi provocat. Aquesta investigació va portar a la detenció de la presumpta piròmana aquest dimarts.

El segon detingut, un home de 63 anys, veí de Sant Joan Desvalls, va ser identificat amb l'ajuda dels agents rurals, i se'l fa responsable de quatre incendis, un d'ells en grau de temptativa, al municipi de Vilopriu.

Tres dels incendis es van produir la nit del 9 de març amb poques hores de diferència. El primer de tots, declarat a les 21.00, va afectar una zona de deu metres quadrats de matolls, situat al costat de la carretera GI-631. El segon incendi, identificat dues hores després a prop del primer, va cremar uns 300 metres quadrats també al costat d'una carretera.

El tercer, apagat en pocs minuts i amb una afectació mínima, va ser identificat quan els Mossos es dirigien al segon, després de creuar-se amb un vehicle amb un únic ocupant que anava en direcció contrària. Això va posar els Mossos en alerta i van obrir una investigació que va permetre confirmar que es tractava probablement d'incendis intencionats.

Un cop localitzat l'amo del vehicle, la investigació va contactar amb diversos testimonis que van situar el propietari a prop de la zona dels incendis la mateixa nit. Dies després es va localitzar prop de la carretera  diverses branques de fulla seca amuntegades i parcialment cremades, indicis que apuntaven que es va intentar provocar, sense èxit, un altre incendi.

Tots els indicis van dur els Mossos a la detenció del propietari del vehicle com a presumpte responsable d'aquests incendis, tot i que la investigació no es dóna per tancada.

Segons les dades facilitades aquest matí des del 1991 només al terme de Vilopriu al Baix Empordà hi va haver 190 focs de massa forestal i agrícola dels quals 173 van ser intencionats. Ara els agents investigaran si el detingut hi té relació i passarà les pròximes hores a disposició judicial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut