9.500 interins de la Generalitat ja són funcionaris o personal laboral per concurs de mèrits
Concentració al Palau de la Generalitat reclamant la fixesa dels treballadors interins (ACN/Maria Aladern)

9.500 interins de la Generalitat ja són funcionaris o personal laboral per concurs de mèrits

Són les primeres incorporacions del pla d'estabilització que preveu fer fixos en dos anys una mica més de 50.000 interins

RedaccióActualitzat

Ja s'han publicat les llistes d'una part dels interins de la funció pública de la Generalitat que passaran a ser funcionaris o personal laboral en haver superat el concurs de mèrits. Les pots consultar en aquest enllaç.

En total, són 9.459 treballadors que des d'abans del gener del 2016 estaven treballant com a interins i que passaran a tenir un contracte indefinit sense haver de fer un examen. Han consolidat el seu lloc de treball per coneixements, experiència i altres requisits.

D'aquests, 6.717 seran funcionaris de carrera, i 2.742 seran personal laboral de ple dret abans de finals d'any.

Aquestes són les primeres places estabilitzades per un concurs de mèrits, o sigui, sense necessitat d'anar a concurs d'oposició.

Caldrà sumar-hi els pròxims mesos els treballadors dels geriàtrics --pendents dels resultats d'unes oposicions que s'havien convocat abans--, i dels docents, que tenen el procés més endarrerit i que representen un bon gruix dels interins que hi ha a la Generalitat, 27.433 en total.

A més, també caldrà afegir-hi el personal de sanitat, on s'estan acabant de perfilar les convocatòries.

Les persones que no entrin per concurs de mèrits podran optar a presentar-se a les places que es convocaran per un concurs d'oposició que tindrà en compte els mèrits, però també el resultat de les proves, que no seran eliminatòries.

En total, els acords entre la Generalitat i els sindicats més representatius a la funció pública preveuen estabilitzar d'aquesta manera 19.244 interins.

Es preveu que al final de tot el procés, uns 50.000 interins de la Generalitat puguin ser funcionaris o personal laboral de ple dret.

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaDrets laborals
Anar al contingut