El jutge investiga un presumpte delicte d'odi en una escola de la Seu d'Urgell

Els pares de dos alumnes, un fill de guàrdia civil, han denunciat el director i dos mestres d'incitar els altres alumnes a humiliar, insultar i agredir els seus fills

RedaccióActualitzat

Un jutge de la Seu d'Urgell investiga un presumpte delicte d'incitació a l'odi en una escola de la ciutat. La denúncia la van presentar els pares de dos alumnes dies després que una professora parlés a classe sobre el referèndum de l'1 d'octubre. La investigació va dirigida al director i dos mestres del col·legi.

Segons la denúncia, els dos alumnes, un dels quals és fill d'un guàrdia civil, haurien estat víctimes d'humiliacions, insults i fins i tot agressions, el 3 d'octubre.

El Departament d'Ensenyament no ha rebut cap queixa ni denúncia formal. Als dos alumnes se'ls ha canviat de classe i se'ls està fent un seguiment.

Segons el jutge, podria ser que diversos professors i el director "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions".

Un dels alumnes hauria sofert "humiliacions, insults i fins i tot agressions" perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que coneixen la resta de companys i professors.

Els pares de diversos alumnes van denunciar divendres passat a la caserna de la Guàrdia Civil de la localitat els comentaris realitzats per diversos professors, així com "actituds emparades pel director".

El jutge ha citat els denunciants el pròxim 18 d'octubre.

Anar al contingut