Orlando

50 morts en una discoteca gai d'Orlando, en una matança reivindicada per Estat Islàmic

És la pitjor massacre als Estats Units des dels atemptats de l'11-S, i la més mortífera feta mai amb armes de foc

RedaccióActualitzat

Massacre en una discoteca gai d'Orlando. Un home armat ha entrat en un local nocturn d'aquesta ciutat de Florida i ha obert foc contra els assistents. Hi ha 50 morts i 53 ferits, la pitjor matança amb armes de foc als Estats Units. Estat Islàmic ha reivindicat l'atac.

L'autor, identificat com Omar Mateen , un ciutadà nord-americà de 29 anys fill de pares afganesos, ha atacat aquesta matinada de dissabte el club Pulse i s'hi ha atrinxerat amb ostatges. L'assaltant anava armat amb una pistola, amb un fusell AR-15 i amb explosius.

La policia ha confirmat que l'assaltant ha matat 50 persones i n'ha ferit 53 més abans de morir abatut a trets de la policia. Alguns dels ferits estan en estat crític.  

El govern de Florida ha declarat l'estat d'emergència a tot l'estat després del tiroteig al club nocturn Pulse d'Orlando:


Els serveis d'emergència encara estan recuperant ferits i víctimes i s'ha fet una crida a la població perquè vagi a donar sang. Dins del local d'oci encara quedarien els cossos d'algunes de les víctimes. La policia ha dit que trigarà a concloure la identificació dels cadàvers. 

Reivindicat per Estat Islàmic

L'agència de notícies Amaq, vinculada a Estat Islàmic, assegura que el grup terrorista ha reivindicat l'atac. Ho ha publicat en la seva aplicació per mòbil. El missatge, escrit en àrab, diu que l'atac que ha tingut com a objectiu una discoteca gai a Orlando, a Florida, i que ha causat més de 100 morts i ferits ha estat perpetrat per un combatent d'Estat Islàmic. 
 

 

No hi ha una confirmació oficial, però l'FBI ha reconegut que el presumpte autor va trucar a la policia abans de l'atac i va jurar lleialtat al líder d'Estat Islàmic.

L'FBI havia investigat Mateen entre el 2013 i el 2014. Fins i tot va arribar a interrogar-lo, però va tancar el cas perquè no el va considerar una amenaça. El pare del presumpte autor, però, nega motivacions religioses i apunta a un crim homòfob en una entrevista a la NBC.

El responsable de la investigació, Danny Banks, considera que és molt probable que l'atac al club nocturn es tracti d'un acte de terrorisme:

"Ja sigui terrorisme domèstic o internacional, aquest és un aspecte que considerem per sobre de cap altre"

L'FBI ha fet una crida a la col·laboració ciutadana: convoca tothom que pugui tenir alguna informació relacionada amb l'assalt que ho comuniqui als agents de seguretat.

L'aspirant a candidat republicà, Donald Trump, diu que "tenia raó sobre el terrorisme radical islàmic":


Qui ha atacat?

L'autoria de l'atac s'atribueix a Omar Mateen, un ciutadà nord-americà, de pares afganesos, i amb residència al municipi de Fort Pierce, al comtat de St.Lucie, a Florida. L'home ha entrat de matinada disparant diversos trets i s'ha atrinxerat a l'interior amb un nombre indeterminat d'ostatges.  

Alguns testimonis han explicat que s'han sentit molts trets dins el local i hi ha qui apunta que els assaltants serien més d'un, però la policia ha parlat en tot moment d'un sol segrestador.

En l'intercanvi de trets entre la policia i l'autor del segrest, un agent ha rebut un tret al cap. El casc que portava ha aturat la bala i li ha salvat la vida. 


La massacre dins el club Pulse d'Orlando és ja el tiroteig que ha provocat la matança més gran als Estats Units.

 

El club nocturn Pulse, situat al centre d'Orlando, és un reconegut local d'oci gai. En el moment del tiroteig ha penjat un missatge a Facebook demanant a tothom que sortís corrent del lloc:


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut