4 detinguts pels disturbis contra l'amnistia, entre ells un líder d'un partit ultra

La Policia Nacional ha arrestat a casa seva Pablo Lucini, delegat del partit d'extrema dreta Democracia Nacional

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut quatre persones pels disturbis causats durant les protestes contra l'amnistia davant de la seu del PSOE, ubicada al carrer Ferraz de Madrid. 

Entre els detinguts, hi ha el delegat a Madrid del partit d'extrema dreta Democracia Nacional, Pablo Lucini, a qui han detingut a casa seva. 

A tots quatre se'ls acusa d'un delicte de desordres públics i no es descarta que hi pugui haver més detencions. 

La policia ha determinat l'autoria dels delictes a través de les gravacions realitzades per la Policia Nacional i els mitjans de comunicació de les protestes de Ferraz, que ja s'han dut a terme durant 20 nits consecutives

Grups de manifestants subjecten una tanca en la protesta contra l'amnistia davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)
Grups de manifestants subjecten una tanca en la protesta contra l'amnistia davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)

Amb aquestes, ja hi ha una vuitantena de persones detingudes en les prop de tres setmanes de protestes contra l'amnistia als encausats pel procés, per delictes de desordres públics, desobediència i atemptat contra agents de l'autoritat.

Segons dades del Ministeri de l'Interior a 21 de novembre recollides per Europa Press, 47 haurien passat a disposició judicial i 29 haurien quedat en llibertat. 


Grups d'extrema dreta a les manifestacions

Pablo Lucini és el delegat de Democracia Nacional a Madrid. Se l'ha vist diversos dies en primera fila de les manifestacions convocades a la seu socialista.

També s'hi ha pogut veure Pedro Chaparro, líder estatal del partit i condemnat per l'assalt ultra al centre cultural Blanquerna de Madrid el 2013

Bengales en la manifestació d'aquest dijous a la nit davant la seu del PSOE
Bengales en la manifestació d'aquest dijous a la nit davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)

En les manifestacions de Ferraz també hi han anat membres d'altres organitzacions d'ultradreta com Hacer Nación o Bastión Frontal, així com ultres del Reial Madrid (Ultras Sur) i de l'Atlètic de Madrid (Frente Atlético), tal com han assenyalat a EFE fonts policials. 

 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut