Rehabilitació d'una façana a Alcanyís (Europa Press)
Rehabilitació d'una façana a Alcanyís (Europa Press)

1.900 milions dels fons europeus en ajudes per a la rehabilitació eficient d'edificis

Catalunya és una de les comunitats que més diners rebrà del nou paquet d'ajudes a la rehabilitació de pisos i la construcció d'habitatge social aprovat pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

Posar tancaments nous a un pis vell pot suposar un important estalvi energètic. El repartiment de diners que ha aprovat el Consell de Ministres aquest dimarts busca millorar l'eficiència energètica dels habitatges a través de la rehabilitació.

Unes ajudes no només per a tancaments, sinó per a tota mena de reformes que tinguin aquest objectiu. Són fons europeus Next Generation que es repartiran entre les comunitats autònomes.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, destaca que la mesura servirà per reduir la factura a les famílies:

"Si ens plantegem una actuació de rehabilitació energètica, que té l'objectiu d'aconseguir un estalvi del consum del 30%, la factura d'aquella família també es veurà reduïda de manera similar."

En total, són 1.300 milions d'euros que les comunitats rebran aquest mateix any.

Però, a més, l'any vinent es repartiran 500 milions addicionals per a la construcció d'habitatge oficial. Es calcula que se'n podran construir uns 20.000 a tot Espanya.

Les ajudes a la rehabilitació arribaran aquest any mateix i que busquen potenciar l'estalvi energètic
Les ajudes a la rehabilitació arribaran aquest any mateix i busquen potenciar l'estalvi energètic

300 milions per a Catalunya

Catalunya serà la segona comunitat autònoma que rebrà més diners, en concret més de 220 milions per a rehabilitació i gairebé 81 per a habitatge social. Un repartiment fet a partir de l'enquesta contínua de llars de l'Institut Nacional d'Estadística i que es va pactar en l'última conferència sectorial a finals de juny.

L'impuls de la rehabilitació està recollit al Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima que està vigent fins al 2030. Però més enllà de la millora energètica, també es vol impulsar un sector que el govern espanyol considera clau pel seu pes en l'economia, i que creu que té un gran potencial de creixement.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut