180.000 turistes atrapats al "Hawaii xinès" per un brot de covid-19

La Xina ha confinat tota l'illa de Hainan, el destí de platja preferit de la nova classe mitjana xinesa

La Xina no afluixa en la seva política de covid zero i ara ha confinat tota una illa. És l'illa de Hainan, coneguda com el Hawaii xinès, perquè rep molt turisme de surf. Les autoritats l'han tancada perquè s'hi ha declarat un important brot de covid i hi han deixat atrapats desenes de milers de turistes.

Malgrat ser un dels territoris més visitats pels turistes de la resta de la Xina, des de l'inici de la pandèmia, ara fa dos anys i mig, no s'havia informat de brots rellevants a la zona.

Ara la variant òmicron, menys greu però més contagiosa, ha colpit l'illa en plena temporada alta. El brot ha fet que quedessin atrapats a Hainan uns 180.000 turistes. Són tots xinesos, perquè el país encara està tancat als turistes estrangers.

Des de l'1 d'agost fins ahir, dimarts, s'han comptabilitzat 1.900 positius, segons les dades oficials.

El brot de covid ha colpejat l'illa en plena temporada alta i amb la contagiosa omicron
El brot de covid ha colpit l'illa en plena temporada alta i amb la contagiosa òmicron (Reuters / China Daily)

Evitar un nou cas Xangai

La resposta al brot ha estat aplicar l'estricta política covid zero que segueix la Xina: confinament de centenars de milers de persones i testos massius.

Les autoritats, però, no volen que es repeteixin les imatges i les queixes del llarg confinament de Xangai, i han adoptat mesures per frenar el malestar dels visitants.

Ye Kaizhong, vicesecretari general del municipi de Sanya, a la província de Hainan, assegura que han demanat als hotels que no inflin els preus i que no rebutgin prolongar l'estada dels turistes que ho sol·licitin.

Els vols per sortir de l'illa van quedar anul·lats dissabte. Els turistes poden marxar amb comptagotes. La condició és presentar cinc PCR amb resultat negatiu en els set dies previs a agafar l'avió.

Sanitaris xinesos fan testos de covid en ple carrer a Sanya
Sanitaris xinesos fan testos de covid en ple carrer a Sanya (Reuters / China Daily)

Una illa pensada per al turisme

Sanya i bona part de la costa de l'illa de Hainan són el destí de platja preferit de la nova classe mitjana xinesa. És com tenir el tròpic a casa, i encara més des que amb la covid-19 no han pogut anar al Hawaii de veritat o al sud-est asiàtic.

L'illa de Hainan s'ha desenvolupat geomètricament pel turisme i les inversions gràcies al seu estatus de zona franca.

 

ARXIVAT A:
XinaCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut