177 morts i més de 1.200 casos de coronavirus a Catalunya en les últimes 24 hores

El nombre de defuncions per la Covid-19 baixa respecte a dilluns, fins ara, el dia en què n'hi ha hagut més

Actualitzat

En les últimes 24 hores, han mort 177 persones i s'han confirmat 1.218 casos nous de coronavirus a Catalunya, xifres inferiors a les d'aquest dilluns. En total, des de l'inici del brot, han mort 1.849 persones amb la Covid-19 i hi ha 19.991 contagiats.

Aquestes xifres representen un descens de defuncions i nous positius respecte a les que es van conèixer fa 24 hores. Aquest dilluns, Catalunya va viure el seu pitjor dia des de l'inici del brot de coronavirus, amb 262 morts i 2.616 nous contagis, les xifres més altes fins ara.

Segons ha informat el departament de Salut, actualment hi ha 1.769 pacients contagiats amb coronavirus que es troben en estat greu.

El nombre d'altes hospitalàries continua creixent i supera les 5.000: ja són 5.701.

Dels contagiats amb la SARS-Cov-2 a Catalunya, 3.244 són professionals sanitaris.

 

 

8 morts a Igualada

Pel que fa a la Conca d'Òdena, on hi ha el focus més important de coronavirus a Catalunya, en les últimes 24 hores hi ha hagut vuit víctimes mortals i la xifra de defuncions arriba a les 75.

A Igualada hi ha acumulats 589 casos de coronavirus,154 dels quals corresponen a professionals sanitaris.

Fins ara, hi ha hagut 197 altes hospitalàries.

 

L'hospital de campanya al pavelló de Les Comes d'Igualada
L'hospital de campanya al pavelló de les Comes d'Igualada (ACN)

 

 

A Espanya, la dada que s'ha conegut aquest dimarts suposa un rècord en la xifra de morts i un augment en el nombre de contagis, amb 849 defuncions i més de 9.000 nous casos.

Malgrat les xifres, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat que el percentatge d'increment de casos diari ha passat d'un 20% de mitjana entre el 15 i el 25 de març a un 12% entre el 25 i el 30. Aquest dimarts, a més, se situa en un 10%:

 

 

"Escut social" contra el coronavirus

En el Consell de Ministres d'aquest dimarts, el govern espanyol ha aprovat diverses mesures per pal·liar els efectes de l'enduriment del confinament vigent des d'aquest dilluns. El vicepresident de l'àrea social, Pablo Iglesias, ho ha qualificat com un "escut social contra el coronavirus".

Entre les mesures per ajudar els llogaters que tinguin problemes amb la crisi del coronavirus hi ha la suspensió dels desnonaments durant sis mesos des del final de l'estat d'alarma, la pròrroga de mig any dels contractes de lloguer o microcrèdits avalats per l'Estat a cost zero, entre d'altres. És un pla adreçat a les persones a l'atur, als afectats per un ERTO i als autònoms que hagin vist els seus ingressos reduïts significativament arran del coronavirus.

El govern de Pedro Sánchez també ha decidit ajornar durant sis mesos el pagament de les quotes de la Seguretat Social d'autònoms i pimes. Justament pel que fa als autònoms, el BOE publicat aquest dilluns al vespre els permet treballar, tant si són serveis essencials com si no, si ja ho podien fer abans de l'enduriment de l'estat d'alarma.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut