160.000 fotos al rodatge de "La societat de la neu", el projecte més dur de Quim Vives

Un fotollibre, en què s'han seleccionat 400 imatges, relata el procés de filmació de la pel·lícula de Bayona

Actualitzat

"La societat de la neu" ha aconseguit dues nominacions als Oscars. Sobre el procés de filmació de la pel·lícula, n'hem parlat amb Quim Vives, el foto fixa del film.

El seu és un ofici cinematogràfic poc conegut, però imprescindible per documentar els rodatges. I aquest ha estat el desafiament més gran de la carrera d'aquest fotògraf barceloní, que ha estat implicat en el projecte des que el 2018 va acompanyar Bayona a l'Uruguai, per entrevistar els supervivents de la tragèdia aèria dels Andes.

El fotògraf Quim Vives, al seu estudi (3Cat)

Durant els gairebé 150 dies de rodatge en alta muntanya, a 3.000 metres d'altitud i en condicions extremes, Vives va fer 160.000 fotos que capturen les escenes de la pel·lícula i també ens l'expliquen des de darrere les càmeres.

Vives ha combinat pel·lícula analògica i digital. I ha recollit prop de 400 imatges en un fotollibre que testimonia aquesta aventura cinematogràfica. Segons Bayona, és "una peça d'art que rememora i reflexiona sobre el seu viatge a través de la imatge durant el rodatge de la pel·lícula".
 

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut