Tàrrega

1.062 cadires buides per les víctimes de violència masclista des del 2003

Les cadires porten el nom de les víctimes i la seva edat, i no es tocaran de la plaça fins dimarts a primera hora del matí

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns és el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En el marc de la campanya "Digues prou, no estàs sola", veïns de la capital de l'Urgell han col·locat, a la plaça Major, 1.062 cadires buides.

Recorden les dones assassinades per violència masclista a l'estat espanyol, i també dels fills morts, a causa d'aquesta violència, comptabilitzades des del 2003.

 

 

Les cadires porten el nom de les víctimes i la seva edat, i no es tocaran de la plaça fins dimarts a primera hora del matí.

 

Madrid no farà declaració institucional

Demà es faran moltes manifestacions i actes de protesta, però per primera vegada en 14 anys no hi haurà declaració institucional a l'Ajuntament de Madrid pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Tampoc a l'Assemblea de la Comunitat.

Vox, que va facilitar el govern del PP i Cs a les dues institucions, ho ha bloquejat. Diuen que no hi donen suport perquè no es parla de "violència intrafamiliar".

 

Tot tipus de violència masclista

Existeixen tot tipus de violència contra les dones, com la sexual, que per a les víctimes pot suposar un problema afegit al procés judicial contra l'agressor.

També són violència contra les dones els matrimonis forçats o la mutilació genital femenina. A Catalunya estan en risc de patir-la unes 6.000 nenes.

 

 

Les denúncies per violència masclista no paren de créixer. L'any passat, a Catalunya, 1.678 dones van denunciar agressions o abusos sexuals. Fa cinc anys van ser 1.002, un creixement del seixanta per cent. I prop de 16.000 dones van denunciar maltractaments, l'any passat, per part de la parella o algun familiar.

 

Les denúncies des de començaments d'any

A Catalunya, des de començament d'any, 8 dones han estat assassinades pels seus companys o excompanys i s'han tramitat més de 10.000 denúncies per violència masclista. Una lluita en què es van guanyant etapes, però encara en queden moltes per assolir. No tots els fets es denuncien.

 

Grups d'atenció

A les comissaries de policia hi ha grups d'atenció a les víctimes; però en el moment de presentar denúncia, moltes dones ho han de fer en dependències plenes i davant d'agents no sempre especialitzats en violència masclista.

 

 

Les denúncies són només la punta de l'iceberg pel cost que suposa i perquè sovint les víctimes se senten qüestionades.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut