49.000 persones surten al carrer contra la violència masclista a París
49.000 persones surten al carrer contra la violència masclista a París
París

Clam a França contra la violència masclista: 137 feminicidis aquest any

49.000 persones surten al carrer a París

RedaccióActualitzat

150.000 persones han participat a tot França en la manifestació més gran que mai s'ha fet al país contra la violència masclista i en memòria de les 137 dones assassinades aquest any per la seva parella o exparella, segons el col·lectiu #NousToutes (#Nosaltrestotes).

 

 

 

 

El col·lectiu havia demanat una alta participació i segons alguns mitjans de comunicació unes 49.000 s'haurien reunit només a París.

 

 

 

 

La de París ha estat la més multitudinària d'una trentena de manifestacions que avui s'han fet per tot el país, a Lió, Estrasburg, Bordeus, Lilla... i que volen influir en el govern dos dies abans que s'acabin els treballs de la comissió que aborda el problema de la violència conjugal.

 

 

A París, les manifestants s'han concentrat a la plaça de l'Òpera i han marxat pel centre de la capital francesa portant pancartes amb els noms de dones víctimes de violència.

 

 

La marxa ha comptat, també, amb el suport de la majoria de sindicats i partits d'esquerra i algunes cares conegudes com les actrius Léa Drucker i Julie Gayet, o Vincent Trintignant, germà de l'actriu Marie Trintignant, assassinada a cops per la seva parella l'any 2003.

 

Un grup d'experts del Consell d'Europa sobre violència masclista (GREVIO) ha conclòs aquesta setmana que França necessita oferir una millor protecció a les víctimes i als seus fills i mesures més eficaces contra aquest tipus de violència.

 

 

La ministra d'Igualtat, Marlène Schiappa, ha mostrat tot el seu suport a les manifestants durant una compareixença en un fòrum parisenc:

"No hi ha bufetades inofensives ni crims passionals: només hi ha ferides físiques i psicològiques indelebles, famílies destruïdes i vides arrabassades. Només hi ha una veritat, que hauria de ser òbvia: un home no té dret a pegar una dona, mai."

L'any passat, aquesta manifestació va aconseguir convocar 30.000 persones a la capital francesa, segons els organitzadors; la policia ho va xifrar en 12.000.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut