"Blog Europa" parla de l'impacte del ral·li de Suècia
"Blog Europa" parla de l'impacte del ral·li de Suècia
Dissabte, a les 22.00, al 33

Els estudiants de "Blog Europa" ens porten quatre noves històries

Aquesta setmana, a "Blog Europa": kapsalon i pizza turca, botigues que tanquen a Lovaina, el ral·li de Suècia i esglésies noruegues.

Dissabte oferirem un nou capítol de "Blog Europa" en què recuperem quatre reportatges elaborats per estudiants catalans de Periodisme i Comunicació Audiovisual que estan fent una beca Erasmus. A partir de les 22.00, el programa emet els reportatges següents:

"Kapsalons i pizzes turques". Eduard Figueres. La Haia.
Sabeu que a Holanda et pots menjar un kapsalon mentre et tallen el cabell en un kapsalon? En Yasin i l'Ercan són dos dels 400.000 turcs que viuen als Països Baixos. Treballen en un petit establiment de menjar ràpid i les seves especialitats són la pizza turca i el kapsalon.

"Botigues que tanquen". Carlota Camps. Lovaina.
Botigues històriques que tanquen, un tema familiar a Barcelona i també a Lovaina. La competència de les grans marques i la compra de productes a través d'internet han provocat el tancament de botigues que feia una cinquantena d'anys que donaven vida a la ciutat flamenca. Una situació que ha acabat per deixar més de 70 locals buits i un problema, a ulls de l'ajuntament, que vol resoldre aplicant una taxa de 2.500 euros a tots aquells locals que durant un any no hagin realitzat cap tipus d'activitat comercial.

"Què passa quan passa el ral·li?" Oriol Nierga. Karlstad.
Des de fa 65 anys a Suècia se celebra una prova del món del campionat de ral·lis. L'organització d'aquest esdeveniment atreu milers de persones a l'extensa regió de Värmland. En aquest reportatge coneixem quin és l'impacte del campionat a la zona i quina és l'opinió d'alguns comerços locals.

"L'església dels hot dogs". Irina Cluet. Volda.
A Noruega només hi ha un 20% de la població que afirma que la religió té un paper molt important en la seves vides. A Volda hi ha quatre esglésies, totes de diferents creences, però només una és present entre la joventut els dissabtes a la nit després de sortir de la discoteca.

"Blog Europa" és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus a diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea.

Anar al contingut