Turnedós de peus de porc amb festucs i espardenyes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Muniesa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
  • Informació nutricional
    +Obre

    Recepta rica en vitamines del grup B com la B12, indispensable per a la medul·la òssia i la síntesis de glòbuls vermells.

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc
  • oli de cibulet
  • oli d'oliva
  • festucs
  • sal i pebre
  • 200 g d'espardenyes
  • 100 g de full de llardons
  • melmelada de ceba
  • 50 g d'enciam o ruca

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els peus de porc, ja bullits i desossats, sobre paper film, salpebreu-los, amaniu-los amb oli de cibulet, poseu-hi els festucs picats per sobre, emboliqueu-ho fent un cilindre i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, talleu-ho a rodanxes i salteu-ho en una paella amb una mica d'oli d'oliva.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes salpebrades. Tot seguit, talleu el full de llardons en forma rectangular.

I ja per acabar, emplateu el full de llardons, cobriu-lo amb melmelada de ceba, poseu-hi els peus de porc a sobre, les espardenyes al voltant i guarniu el plat amb l'enciam tallat a la juliana i una mica d'oli de cibulet.