Turbot a la graella amb escalivada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Manresa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà

INGREDIENTS

  • 1 Turbot de 2 kg
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llimona
  • 1 bitxo
  • Per a l'escalivada:
  • 3 pebrots vermells
  • 3 pebrots grocs
  • 3 pebrots verds
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el turbot en rodanxes, salpebreu-lo per les dues bandes, poseu-lo a la graella i deixeu-lo coure.

A la mateixa graella, poseu-hi els pebrots i deixeu-los torrar fins que quedin ben negres. Quan els pebrots estiguin ben torrats, poseu-los en un plat, cobriu-los amb paper film, feu-hi uns foradets i deixeu-los reposar durant 5 minuts. Tot seguit, retireu el paper film i peleu els pebrots.

Per fer l'oli d'alls, escalfeu una mica d'oli en una paella, afegiu-hi el bitxo i els alls tallats en làmines ben fines. Quan els alls estiguin ben daurats, retireu la paella del foc, afegiu-hi el suc d'una llimona i remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu l'escalivada, salpebreu-la i tireu-hi una mica de sal i de pebre per sobre. Al costat, emplateu el turbot i regueu-lo amb l'oli d'alls.
Anar al contingut