Turbot a la graella amb escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Manresa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà
INGREDIENTS
- 1 Turbot de 2 kg
- 1 cabeça d'alls
- 1 llimona
- 1 bitxo
- Per a l'escalivada:
- 3 pebrots vermells
- 3 pebrots grocs
- 3 pebrots verds
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el turbot en rodanxes, salpebreu-lo per les dues bandes, poseu-lo a la graella i deixeu-lo coure.
A la mateixa graella, poseu-hi els pebrots i deixeu-los torrar fins que quedin ben negres. Quan els pebrots estiguin ben torrats, poseu-los en un plat, cobriu-los amb paper film, feu-hi uns foradets i deixeu-los reposar durant 5 minuts. Tot seguit, retireu el paper film i peleu els pebrots.
Per fer l'oli d'alls, escalfeu una mica d'oli en una paella, afegiu-hi el bitxo i els alls tallats en làmines ben fines. Quan els alls estiguin ben daurats, retireu la paella del foc, afegiu-hi el suc d'una llimona i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu l'escalivada, salpebreu-la i tireu-hi una mica de sal i de pebre per sobre. Al costat, emplateu el turbot i regueu-lo amb l'oli d'alls.
A la mateixa graella, poseu-hi els pebrots i deixeu-los torrar fins que quedin ben negres. Quan els pebrots estiguin ben torrats, poseu-los en un plat, cobriu-los amb paper film, feu-hi uns foradets i deixeu-los reposar durant 5 minuts. Tot seguit, retireu el paper film i peleu els pebrots.
Per fer l'oli d'alls, escalfeu una mica d'oli en una paella, afegiu-hi el bitxo i els alls tallats en làmines ben fines. Quan els alls estiguin ben daurats, retireu la paella del foc, afegiu-hi el suc d'una llimona i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu l'escalivada, salpebreu-la i tireu-hi una mica de sal i de pebre per sobre. Al costat, emplateu el turbot i regueu-lo amb l'oli d'alls.