Truita oberta de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les carxofes, un aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, nutrient important per a la salut digestiva.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 carxofes
8 ous
oli OVE
sal
pebre blanc
julivert
1 ceba de Figueres
farina de cigró
farina de blat de moro
ruca
PREPARACIÓ
Pelem, tornegem les carxofes i els traiem les barbes. Després, les tallem a quarts, incloent-hi els troncs, i les deixem en remull amb aigua i sal perquè no s'oxidin.
Les confitem cobertes d'oli dins d'un pot, durant uns 20 minuts, amb el foc al mínim.
Per fer la ceba fregida la tallem a rodelles. Deixem aquestes rodelles sobre un paper absorbent per treure'n tot el líquid i, després, les enfarinem amb una barreja de farina de cigró i farina de blat de moro.
Fregim les rodelles i les deixem damunt del paper absorbent. Finalment, perquè quedin ben cruixents, les enfornem 6 minuts.
Batem els ous, de dos en dos, en un bol.
Triem les carxofes i les agrupem en 4 grapats. Hem de mirar que estiguin ben escorregudes.
Posem a la paella un raig d'oli del que hem fet servir per confitar les carxofes i hi afegim dos dels ous batuts.
Fem la truita i, quan hagi quallat, la reservem. Hi posem un grapat de carxofes i, a sobre, la ceba fregida.
Acabem de muntar el plat amb la ruca, sal, oli OVE i pebre blanc .
Repetim el procés tres vegades més.