Truita oberta de carxofes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les carxofes, un aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, nutrient important per a la salut digestiva.

INGREDIENTS

  • 8 carxofes

    8 ous

    oli OVE

    sal

    pebre blanc

    julivert

    1 ceba de Figueres

    farina de cigró

    farina de blat de moro

    ruca

PREPARACIÓ

Pelem, tornegem les carxofes i els traiem les barbes. Després, les tallem a quarts, incloent-hi els troncs, i les deixem en remull amb aigua i sal perquè no s'oxidin.

Les confitem –cobertes d'oli– dins d'un pot, durant uns 20 minuts, amb el foc al mínim.

Per fer la ceba fregida la tallem a rodelles. Deixem aquestes rodelles sobre un paper absorbent per treure'n tot el líquid i, després, les enfarinem amb una barreja de farina de cigró i farina de blat de moro.

Fregim les rodelles i les deixem damunt del paper absorbent. Finalment, perquè quedin ben cruixents, les enfornem 6 minuts.

Batem els ous, de dos en dos, en un bol.

Triem les carxofes i les agrupem en 4 grapats. Hem de mirar que estiguin ben escorregudes.

Posem a la paella un raig d'oli del que hem fet servir per confitar les carxofes i hi afegim dos dels ous batuts.

Fem la truita i, quan hagi quallat, la reservem. Hi posem un grapat de carxofes i, a sobre, la ceba fregida.

Acabem de muntar el plat amb la ruca, sal, oli OVE i pebre blanc .

Repetim el procés tres vegades més.