Tonyina marinada i coca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Lacambra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Catalina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de llom de tonyina
  • 3 pebrots vermells
  • 100 g d'espinacs nets
  • salsa de soja
  • mirin
  • puré d'oliva negra
  • sal Maldon
  • orenga
  • oli i sal
  • 1 bossa de "fajitas" mexicanes

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la tonyina en una safata, cobriu-la amb la salsa de soja i el mirin, i deixeu-la marinar a la nevera durant 30 minuts.

Mentrestant, emboliqueu els pebrots amb paper d'alumini i deixeu-los coure al forn durant 30 minuts a 180 graus. Després, desemboliqueu-los, deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los a tires.

Per fer la coca, talleu la "fajita" a tires gruixudes, unteu-les amb puré d'oliva negra, cobriu-les amb les tires de pebrot i l'orenga i deixeu-les coure al forn durant 5 minuts.

A continuació, poseu-hi els espinacs picats a sobre, amaniu-ho amb una mica d'oli i sal i tapeu-la amb una altra tira de “fajita” untada amb puré d'oliva negra.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el llom de tonyina marinada fins que quedi ben daurada per tots costats.

I ja per acabar, emplateu la coca, i al costat poseu-hi la tonyina tallada a trossos gruixuts i guarnida amb una mica de sal Maldon per sobre.