Llaminera amb salsa tonnata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 llamineres de porc  

    2 cebes de Figueres

    1 pastanaga

    3 grans d'all

    1 got de vi blanc

    1 got de vi ranci

    1 fulla de llorer

    1,5 l brou de porc

    50 g de tonyina en escabetx

    3 ous  

    4 filets d'anxova

    2 cullerades de tàperes

    1 raig de vinagre Chardonnay

    1 raig de vermut negre

    Sal

    Pebre

    Oli ove

     

PREPARACIÓ

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  1. Lliguem amb cordill 2 llamineres
  2. Submergim les llamineres a una solució de sal i aigua de 25 grams de sal per litre d'aigua. Els deixem una hora.
  3. Rescatem les llamineres i les eixuguem.  
  4. Posem un raig d'oli a la cassola.  
  5. Marquem la carn i la reservem.
  6. Tallem a bresa una pastanaga, 2 cebes figueres i les posem a la cassola i una fulla de llorer.
  7. Aixafem 3 alls i els tirem a la cassola.
  8. Integrem les verdures i les rostim uns 10 minuts.
  9. Tirem un raig de vi blanc i un raig de vi ranci a la cassola per aixecar els sucres.  
  10. Posem dins l'olla de pressió les dues llamineres lligades, les verdures rostides de la cassola i 1,5 litres de brou de porc.
  11. Coem la carn durant 15 minuts des del moment en què l'olla comenci a xiular. Quan hagin passat els 15 minuts, apaguem el foc i deixem que l'olla es vagi refredant de mica en mica. Deixem que passi una hora.  
  12. Posem dos ous en aigua al foc durant 6 minuts que es compten des del moment en què bulli l'aigua.
  13. Els passem a un bol amb aigua freda i gel. Els rescatem de l'aigua i els pelem.  
  14. Posem al got batedor els ous pelats, un raig de vinagre de cardonnay, un raig de vermut negre, un polsim de sal, unes voltes de pebre negre, 4 filets d'anxova i 50 g de tonyina en escabetx.
  15. Posem la batedora en funcionament.  
  16. Traiem les llamineres de l'olla de pressió. Les deslliguem. Portem la carn a la nevera i deixem que es refredi un mínim de dues hores.   
  17. Colem el brou de l'olla de pressió i el posem al foc perquè redueixi fins a la meitat.  
  18. Afegim aquest brou reduït al vas on tenim la salsa.  
  19. Afegim un ou sencer a la salsa i ho emulsionen amb oli d'oliva.  
  20. Posem uns plats al forn a 60 graus perquè s'escalfin.  
  21. Traiem la carn de la nevera i la tallem a llesques fines.  
  22. Servim la carn amb la salsa per sobre, unes tàperes i pebre negre.
Anar al contingut