Sos witaminowy (Salsa vitamínica) - Polònia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Izabella Kasprzyk-Obołończyk, Arenys de Mar

INGREDIENTS

  • 3 ous durs
  • suc de llimona
  • smientana polonesa
  • maionesa
  • julivert
  • cebollí

PREPARACIÓ

Feu els ous durs. Quan s'hagin refredat, peleu-los, separeu-ne els rovells i reserveu les clares. Poseu els rovells en un bol i aixafeu-los amb un raig de suc de llimona per fer-ne un pasta.
Piqueu el cebollí -que el podeu substituir per ceba tendra, si no en teniu- i trinxeu unes quantes fulles de julivert. Afegiu-ho tot al bol i remeneu-ho. Afegiu-hi 4 o 5 cullerades de smientana i un parell de maionesa; si no trobeu smientana, podeu posar-hi nata i maionesa.
Piqueu les clares dels ous que teniu reservades i afegiu-les al bol. Remeneu-ho tot plegat perquè quedi ben barrejat i deixeu-ho refredar a la nevera força estona.
Aquesta salsa pot acompanyar qualsevol plat o es pot fer servir per untar llesques de pa moreno i servir-ho com a entrant o aperitiu.
Anar al contingut