Sos witaminowy (Salsa vitamínica) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Izabella Kasprzyk-Obołończyk, Arenys de Mar
INGREDIENTS
- 3 ous durs
- suc de llimona
- smientana polonesa
- maionesa
- julivert
- cebollí
PREPARACIÓ
Feu els ous durs. Quan s'hagin refredat, peleu-los, separeu-ne els rovells i reserveu les clares. Poseu els rovells en un bol i aixafeu-los amb un raig de suc de llimona per fer-ne un pasta.
Piqueu el cebollí -que el podeu substituir per ceba tendra, si no en teniu- i trinxeu unes quantes fulles de julivert. Afegiu-ho tot al bol i remeneu-ho. Afegiu-hi 4 o 5 cullerades de smientana i un parell de maionesa; si no trobeu smientana, podeu posar-hi nata i maionesa.
Piqueu les clares dels ous que teniu reservades i afegiu-les al bol. Remeneu-ho tot plegat perquè quedi ben barrejat i deixeu-ho refredar a la nevera força estona.
Aquesta salsa pot acompanyar qualsevol plat o es pot fer servir per untar llesques de pa moreno i servir-ho com a entrant o aperitiu.
Piqueu el cebollí -que el podeu substituir per ceba tendra, si no en teniu- i trinxeu unes quantes fulles de julivert. Afegiu-ho tot al bol i remeneu-ho. Afegiu-hi 4 o 5 cullerades de smientana i un parell de maionesa; si no trobeu smientana, podeu posar-hi nata i maionesa.
Piqueu les clares dels ous que teniu reservades i afegiu-les al bol. Remeneu-ho tot plegat perquè quedi ben barrejat i deixeu-ho refredar a la nevera força estona.
Aquesta salsa pot acompanyar qualsevol plat o es pot fer servir per untar llesques de pa moreno i servir-ho com a entrant o aperitiu.