Salmó amb cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramona Torné (Empresària de Sant Sadurní d'Anoia)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els greixos omega 3 del salmó són necessaris per a mantenir les funcions cerebrals en bon estat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 supremes de salmó salvatge
- 400 g de mongeta tendra
- 100 g de farina
- 250 mg d'oli
- 100 g de mantega
- 2 copes de cava brut
- 250 g de fumet de peix ( si cal)
- 3 cebes
- 1 culleradeta de sucre
- sal
- barreja de pebres
- Per a la picada:
- 4 branques de julivert
- 1 gra d'all
- 50 g de pinyons
- 2 galetes maria
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el salmó, enfarineu-lo, fregiu-lo, volta i volta, en una paella, amb una mica d'oli i una mica de mantega, sense que l'oli se'ns cremi, i, seguidament, retireu el salmó i reserveu-lo.
A continuació, en el mateix oli fregiu-hi la ceba, tallada a mitges llunes molt fines, poseu-hi una mica de sucre i deixeu que s'estovi la ceba.
Tot seguit, feu la picada amb el julivert, els pinyons, el gra d'all i les dues galetes.
Quan la ceba sigui transparent, a mitja cocció, tireu-hi la picada i les dues copes de cava i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, poseu aigua a bullir en un cassó i coeu-hi la mongeta tendra uns 5 minuts.
Finalment, afegiu el salmó a la paella de la ceba i deixeu que faci xup-xup un minut. Afegiu-hi una mica de fumet de peix, si és necessari, perquè no se us enganxi.
I ja per acabar, serviu el salmó amb el seu suc, acompanyat de la mongeta tendra bullida.
A continuació, en el mateix oli fregiu-hi la ceba, tallada a mitges llunes molt fines, poseu-hi una mica de sucre i deixeu que s'estovi la ceba.
Tot seguit, feu la picada amb el julivert, els pinyons, el gra d'all i les dues galetes.
Quan la ceba sigui transparent, a mitja cocció, tireu-hi la picada i les dues copes de cava i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, poseu aigua a bullir en un cassó i coeu-hi la mongeta tendra uns 5 minuts.
Finalment, afegiu el salmó a la paella de la ceba i deixeu que faci xup-xup un minut. Afegiu-hi una mica de fumet de peix, si és necessari, perquè no se us enganxi.
I ja per acabar, serviu el salmó amb el seu suc, acompanyat de la mongeta tendra bullida.