Salmó amb cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramona Torné (Empresària de Sant Sadurní d'Anoia)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els greixos omega 3 del salmó són necessaris per a mantenir les funcions cerebrals en bon estat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 supremes de salmó salvatge
  • 400 g de mongeta tendra
  • 100 g de farina
  • 250 mg d'oli
  • 100 g de mantega
  • 2 copes de cava brut
  • 250 g de fumet de peix ( si cal)
  • 3 cebes
  • 1 culleradeta de sucre
  • sal
  • barreja de pebres
  • Per a la picada:
  • 4 branques de julivert
  • 1 gra d'all
  • 50 g de pinyons
  • 2 galetes maria

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el salmó, enfarineu-lo, fregiu-lo, volta i volta, en una paella, amb una mica d'oli i una mica de mantega, sense que l'oli se'ns cremi, i, seguidament, retireu el salmó i reserveu-lo.

A continuació, en el mateix oli fregiu-hi la ceba, tallada a mitges llunes molt fines, poseu-hi una mica de sucre i deixeu que s'estovi la ceba.

Tot seguit, feu la picada amb el julivert, els pinyons, el gra d'all i les dues galetes.

Quan la ceba sigui transparent, a mitja cocció, tireu-hi la picada i les dues copes de cava i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, poseu aigua a bullir en un cassó i coeu-hi la mongeta tendra uns 5 minuts.

Finalment, afegiu el salmó a la paella de la ceba i deixeu que faci xup-xup un minut. Afegiu-hi una mica de fumet de peix, si és necessari, perquè no se us enganxi.

I ja per acabar, serviu el salmó amb el seu suc, acompanyat de la mongeta tendra bullida.
Anar al contingut