Salmó fumat amb mongetes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas i Gemma Nierga
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega 3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. S'ha de prendre peix blau unes 3 vegades a la setmana.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de filet de salmó  

    150 g de mongeta tendra

    2 grapats de nous

    2 grans d'all

    1 iogurt grec

    1 ou

    una cullerada de mostassa de Dijon

    sal

    pebre

    llorer

    julivert

    llima

    oli

    alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Filetegem i tallem 400 g de salmó en 2 porcions.
  2. Posem en un got pirex 50 g de sal per litre d'aigua. Ho dissolem amb el batedor manual.
  3. Posem els filets de salmó en un tàper amb l'aigua salada i ho deixem durant 30 minuts a la nevera.
  4. Aixafem en un morter 2 grapats de  nous i una mica de julivert. Ho reservem.
  5. Posem en un got túrmix un ou, el suc d'una llima, una culleradeta de mostassa de Dijon, un iogurt grec, sal, pebre i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem.
  6. Encenem la barbacoa i apugem la temperatura al màxim.
  7. Traiem el salmó del bany i l'eixuguem amb paper absorbent.
  8. Laminem quatre grans d'all.
  9. Posem a sobre de cada filet de salmó l'all laminat i una fulla de llorer. Després emboliquem els filets amb una fullola de fumar i lliguem el farcellet amb un cordill.
  10. Posem a bullir en un pot aigua mineral i un pols de sal.
  11. Posem els farcells de salmó a la barbacoa i els cremem amb un bufador. Els deixem després a la barbacoa durant 15 minuts a 250º.
  12. Traiem la cua de 150 g de mongetes i les tallem a  tires primes.
  13. Escaldem les tires de mongeta i les  posem en un bol. Hi afegim un raig d'oli i pebre negre.
  14. Traiem els farcells de salmó de la barbacoa, els desemboliquem i els servim en un plat amb la mongeta a baix, el peix fumat , la maionesa, la picada i unes fulles d'alfàbrega.