Milfulls de salmó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El foie és un dels aliments més rics en vitamina A, tot i que el seu consum ha de ser ocasional per l'alt contingut de greixos saturats que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 260 g de salmó fumat Royal

    240 g de foie semicuit

    125 g de mantega amb sal

    2 cebes tendres

    1 poma Granny Smith

    1 alvocat

    1 llimona

    Sucre

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema de ceba tendra, posem en un pot amb aigua ja salada dues cebes tendres que haurem tallat a mida de jardinera. La bullim durant 20 minuts. Eixuguem la ceba cuita i l'enfornem 10' a 180º. Triturem la ceba desenfornada. Un cop la tinguem com una pasteta, l'emulsionem amb la mantega salada que ja haurem fos. No pot ser gaire calenta, perquè, si no, es pot negar.
  2. Per fer el milfulls, tallem la poma a quarts i la laminem amb la mandolina. La reservarem en un remull d'aigua, gel i suc de llimona, fins que la fem servir per a l'emplatat.
  3. Agafem un motlle de 12 x 6 x 4,5. A la base hi posem una capa de talls de poma que haurem eixugat. A sobre, hi posem una capa de talls de foie semicuit, una capa d'alvocat que també haurem laminat, una capa de talls de salmó fumat, una capa d'alvocat, una capa de foie i una última capa de poma. Empolsinem el capdamunt amb sucre i el cremem lleugerament amb un bufador. Fem la mateixa operació amb tres motlles més.
  4. Emplatem el motlle en el plat final. El desemmotllem amb cura. L'acompanyarem d'una cullerada de crema de ceba tendra.
Anar al contingut