Rodó d'espinacs i espàrrecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Díaz (empresària d'El Far de l'Empordà)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 full de pasta de full
  • 400 g d'espàrrecs verds
  • 100 g de pernil cuit
  • 150 g d'espinacs
  • 100 g de formatge emmental
  • 1 ou
  • oli d'oliva
  • alls
  • sal
  • Per a la salsa de tomàquet:
  • 1 pot de tomàquet ratllat cru
  • alfàbrega o menta

PREPARACIÓ

Per començar, destrieu la part menys dura dels espàrrecs i poseu-los a coure en una cassó amb aigua bullent i sal, durant uns 12 minuts, fins que quedin tendres. Després, escorreu els espàrrecs i reserveu-los.

A continuació, en una paella amb oli enrossiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els espinacs crus, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Tot seguit, poseu la pasta de full damunt d'un paper de forn, cobriu-la amb una capa de pernil cuit, una d'espinacs, una de formatge i els espàrrecs, enrotlleu el paper, tanqueu les vores, traieu el paper de forn, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu el rodó en una safata i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 220 graus durant 20 minuts.

Per fer la salsa, aboqueu el tomàquet en una paella amb una mica d'oli, deixeu-lo coure uns 20 minuts, afegiu-hi l'alfàbrega picada i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu el rodó i acompanyeu-lo amb la salsa de tomàquet.