Pizza bombó de gorgonzola amb tomàquet i orenga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El formatge gorgonzola, com tots el formatges blaus, al estar molt fermentat, és més ric en vitamines del grup B que altres formatges.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de gorgonzola
- 2 ous
- 100 g de farina
- sucre
- 1/2 tassa d'aigua
- tassa d'aigua amb gas
- oli de tòfona
- 30 g d'orenga picada
- 200 g de tomàquet
- 50 g de mantega
- oli de gira-sol
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, feu unes boletes de gorgonzola amb les mans, poseu-les en una safata, cobriu-les bé amb l'orenga i poseu-les al congelador.
Per fer la salsa de formatge, poseu en un cassó una mica de gorgonzola, la mantega i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau.
A continuació, poseu en un bol la farina, un ou, un rovell i el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua amb gas, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja hora.
Després, poseu-hi les boles de formatge congelades, cobriu-les bé amb la barreja i fregiu-les en una paella amb oli abundant.
Tot seguit, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne les llavors, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol amb una mica d'oli de tòfona, sal i orenga i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet picat, poseu-hi les boles de formatge a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de formatge.
Per fer la salsa de formatge, poseu en un cassó una mica de gorgonzola, la mantega i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau.
A continuació, poseu en un bol la farina, un ou, un rovell i el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua amb gas, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja hora.
Després, poseu-hi les boles de formatge congelades, cobriu-les bé amb la barreja i fregiu-les en una paella amb oli abundant.
Tot seguit, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne les llavors, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol amb una mica d'oli de tòfona, sal i orenga i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet picat, poseu-hi les boles de formatge a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de formatge.