Pizza bombó de gorgonzola amb tomàquet i orenga

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El formatge gorgonzola, com tots el formatges blaus, al estar molt fermentat, és més ric en vitamines del grup B que altres formatges.

INGREDIENTS

  • 250 g de gorgonzola
  • 2 ous
  • 100 g de farina
  • sucre
  • 1/2 tassa d'aigua
  • tassa d'aigua amb gas
  • oli de tòfona
  • 30 g d'orenga picada
  • 200 g de tomàquet
  • 50 g de mantega
  • oli de gira-sol
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, feu unes boletes de gorgonzola amb les mans, poseu-les en una safata, cobriu-les bé amb l'orenga i poseu-les al congelador.

Per fer la salsa de formatge, poseu en un cassó una mica de gorgonzola, la mantega i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau.

A continuació, poseu en un bol la farina, un ou, un rovell i el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Seguidament, afegiu-hi l'aigua amb gas, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitja hora.

Després, poseu-hi les boles de formatge congelades, cobriu-les bé amb la barreja i fregiu-les en una paella amb oli abundant.

Tot seguit, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne les llavors, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol amb una mica d'oli de tòfona, sal i orenga i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet picat, poseu-hi les boles de formatge a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de formatge.